Benoit Dewitte.
Volledig scherm
Benoit Dewitte. © Ronny De Coster

Waar gaat een sterrenchef op restaurant? Wij vroegen Benoit Dewitte 8 adresjes

Oost-VlaanderenSamen met zijn broer Bernard, die in de zaal staat, runt sterrenchef Benoit Dewitte in Ouwegem het bekende restaurant ‘Benoit & Bernard Dewitte’. Aan de eigen restaurantgevel prijkt al 8 jaar een Michelin-ster. Maar waar trekt Benoit naartoe als hij zelf de voeten onder de tafel wil schuiven?

 1. Kruisem Verlicht wil inwoners verbinden in donkere coronatijden: “Vanavond zagen we de start van een warme actie”
  PREMIUM
  Kruisem

  Kruisem Verlicht wil inwoners verbinden in donkere coronatij­den: “Vanavond zagen we de start van een warme actie”

  De gemeente Kruisem heeft dinsdagavond het startschot gegeven voor de campagne Kruisem Verlicht. Dat is een initiatief van burgers en de gemeente om in deze donkere dagen licht te brengen voor en door de Kruisemnaar. In elke deelgemeente is een lichttoren geplaatst. Door de komst van de #zorgvoorlicht-filmploeg van VTM Nieuws en HLN.be kreeg de lancering een extra dimensie. “We zien dit als het startschot van een hele reeks warme initiatieven die we de komende weken willen tot stand zien komen en die de gemeente ook zal ondersteunen. Ik denk dat Kruisem vertrokken is voor een heel warme actie”, zegt coördinator Peter Martens.
 2. KLJ en boldersclub krijgen vaste stek in nieuw dorpshuis in Ouwegem: “Maar àlle verenigingen zullen er welkom zijn”
  Ouwegem

  KLJ en bolders­club krijgen vaste stek in nieuw dorpshuis in Ouwegem: “Maar àlle verenigin­gen zullen er welkom zijn”

  In de Kruisemse deelgemeente Ouwegem komt een nieuwbouw voor het verenigingsleven. “Zowel KLJ Ouwegem als de Ouwegemse boldersvereniging zullen er hun vaste stek hebben. Maar ook andere verenigingen en eigenlijk alle Kruisemnaren zullen kunnen gebruikmaken van het nieuwe dorpshuis”, voorziet schepen Robrecht Bothuyne (CD&V). Kostprijs: 1.284.220 euro.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrategie”
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrate­gie”

  Liefst 170 besmettingen in Home Sint-Petrus en Home Vijvens in Kruisem, 45 in WZC De Linde in Wortegem-Petegem en 43 in het woonzorgcentrum in Lierde. Zaterdag kwamen er ook nog eens 29 bij in het woonzorgcentrum in Horebeke. De cijfers in de woonzorgcentra in de Vlaamse Ardennen kleuren de jongste dagen bloedrood. Wat is er aan de hand? Wij maakten een analyse met biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KUL). “Ik vermoed dat de piek ook hier bereikt is”, aldus de professor.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok