Piet Declercq met een schilderij van wielrenner Triphon Verstraeten.
Volledig scherm
Piet Declercq met een schilderij van wielrenner Triphon Verstraeten. © Ronny De Coster

Piet Declercq organiseert herdenkingsrit voor Zingemse renner Triphon Verstraeten, de man die dodelijke val maakte door een paardenstront

Zingemnaar Piet Declercq organiseert op zondag 13 oktober een herdenkingsfietstocht voor Triphon Verstraeten, de Zingemse renner die 73 jaar geleden overleed na een valpartij over een paardenstront in Asper. De opbrengst van de vijftig kilometer lange tocht gaat naar een goed doel.

0 reacties

 1. Verdachte toont hoe hij zoon Luke (26) ombracht met mes: “Gepland, zoals de moord op ex-vriendin Martine omdat zij een nieuwe relatie had”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Lokeren

  Verdachte toont hoe hij zoon Luke (26) ombracht met mes: “Gepland, zoals de moord op ex-vrien­din Martine omdat zij een nieuwe relatie had”

  In de landelijke villa die hij huurde aan de Tuintjesstraat in Oudenaarde, heeft Neil M. maandag aan de speurders getoond en uitgelegd, hoe hij op 5 december vorig jaar zijn zoon Luke (26) met een mes heeft vermoord om daarna naar Lokeren te rijden en ook zijn ex-vriendin te doden. “De verdachte heeft de tijd gehad om na te denken”, zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de nabestaanden.
 1. IJsjes om bij weg te smelten in Zuid-Oost-Vlaanderen
  PREMIUM
  Regio

  IJsjes om bij weg te smelten in Zuid-Oost-Vlaanderen

  De temperaturen blijven nog even aan de lage kant maar de lente is wel al in het land. En dat betekent maar één ding: ijsjestijd. Een degelijke bol vanille of toch maar een fruitig smaakje, met discobolletjes erop voor de kinderen of liever chocoladesaus, in een potje of in een hoorntje? Er is voor elke ijsjesliefhebber wat wils. Wij lijsten de negen leukste plekjes in Zuid-Oost-Vlaanderen op waar je terecht kan voor het koude goud.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len