De Sint-Martinuskerk in Petegem is één van de 13 kerken op de pelgrimstocht van de Sint-Thomasparochie.
Volledig scherm
De Sint-Martinuskerk in Petegem is één van de 13 kerken op de pelgrimstocht van de Sint-Thomasparochie. © GEDR

Pelgrim kan deze zomer op bedevaart in de dertien kerken van Sint-Thomasparochie

WORTEGEM-PETEGEM/KRUISEMTot en met 22 augustus kun je in de dertien kerken van de Sint-Thomasparochie in Kruisem en Wortegem-Petegem een bedevaartsplaats (her)ontdekken. Er worden ook activiteiten georganiseerd rond welbepaalde thema’s. Doel van het hele opzet: het gevoel van de pelgrimstocht opwekken.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. De beste messenwerpers van Frankrijk zijn Kruisemnaren: Georges en Josephine willen de sport ook in België introduceren
  PREMIUM
  Kruisem

  De beste messenwer­pers van Frankrijk zijn Kruisemna­ren: Georges en Josephine willen de sport ook in België introduce­ren

  Op het nationaal kampioenschap messen- en bijlenwerpen in Frankrijk is de gouden medaille niet naar een Fransman gegaan: Georges Cuvillier uit Kruisem gaf er iedereen het nakijken en kaapte de eerste plaats weg. Zijn echtgenote Josephine Depourcq behaalde brons. “Nee, deze sport is niet gevaarlijk en zeker niet exclusief voor mannen”, maakt ze zich sterk.