De pop-upwinkel zal elke tweede dinsdag van de maand open zijn.
Volledig scherm
De pop-upwinkel zal elke tweede dinsdag van de maand open zijn. © Repro Ronny De Coster

OCMW Kruisem opent pop-upwinkel voor gezinnen die het moeilijk hebben

KruishoutemIn het vroegere OCMW-gebouw aan de Markt in Kruishoutem heeft het OCMW van Kruisem tijdelijk een winkeltje met tweedehandsartikelen geopend.

 1. “Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemeesters leggen samenwerkingsplannen voor aan personeel en raadsleden
  PREMIUM
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  “Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemees­ters leggen samenwer­kings­plan­nen voor aan personeel en raadsleden

  De gemeenteraden van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem bestellen volgende maand de studie die moet uitmaken of de vier gemeenten geschikt zijn om met elkaar te fusioneren. “We werken nu al op veel vlakken samen en laten onderzoeken of een fusie haalbaar is én gewenst door de bevolking”, klonk het maandagavond tijdens een infovergadering.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.