De tijdelijke snelheidsbeperking op de N60 richting Gent geldt vanaf de rotonde De Bruwaan in Oudenaarde.
Volledig scherm
De tijdelijke snelheidsbeperking op de N60 richting Gent geldt vanaf de rotonde De Bruwaan in Oudenaarde. © Foto Ronny De Coster

N60 richting Gent zone-50 tijdens Werktuigendagen

Oudenaarde/KruisemWie zaterdag of zondag op de gewestweg N60 in Oudenaarde rijdt, let best op de snelheidsmeter: de maximaal toegelaten snelheid ligt tijdelijk lager naar aanleiding van de Werktuigendagen. De politie kondigt controles aan.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.