Minister Peeters opent langs E17 in Kruishoutem de eerste waterdoorlatende carpoolparking : “Dit is een technisch pilootproject”

KruishoutemAan de afrit van de E17 in Kruishoutem heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters vrijdag de nieuwe carpoolparking officieel geopend. Bijzonder aan de 157 plaatsen tellende parking is de doorlaatbaarheid van de ondergrond.

 1. Dierencentrum Waasland bekommert zich om 26 verwaarloosde honden: “En nu proberen voor elk dier een goede thuis te vinden”
  PREMIUM
  Beveren/Gavere

  Dierencen­trum Waasland bekommert zich om 26 verwaar­loos­de honden: “En nu proberen voor elk dier een goede thuis te vinden”

  Het is alle hens aan dek bij Dierencentrum Waasland nadat er donderdag in één klap 26 zwaar verwaarloosde honden werden binnengebracht. De dieren werden in beslag genomen bij een gezin in Gavere waar ze samen met 24 andere honden in schrijnende omstandigheden opeen zaten gepakt. “Sommige zijn er erg aan toe maar ze zullen er allemaal bovenop komen”, maakt Brigitte De Baere van het asiel zich sterk.
 2. Ziekenhuisdirectie en veiligheidscel slaan alarm: “Bedcapaciteit onder druk, een opnamestop én een ernstig personeelstekort in AZ Oudenaarde
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  Ziekenhuis­di­rec­tie en veilig­heids­cel slaan alarm: “Bedcapaci­teit onder druk, een opnamestop én een ernstig personeels­te­kort in AZ Oudenaarde

  Het AZ Oudenaarde en de intergemeentelijke veiligheidscel van de gemeenten binnen de politiezone Vlaamse Ardennen trekken samen aan de alarmbel. In het AZ Oudenaarde komt de bedcapaciteit onder druk te staan, is er een opnamestop én een ernstig personeelstekort. “Hou je aan de maatregelen, uit respect voor onze zorgsector. De situatie is absoluut zorgwekkend”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel.