Het cliché dat er door de fusie minder aanbod is voor de bevolking, klopt niet. Dat hebben we in Kruisem alvast al bewezen”, zegt burgemeester Joop Verzele.
Volledig scherm
PREMIUM
Het cliché dat er door de fusie minder aanbod is voor de bevolking, klopt niet. Dat hebben we in Kruisem alvast al bewezen”, zegt burgemeester Joop Verzele. © Ronny De Coster

Kruisems burgemeester Joop Verzele (CD&V) wil geen volksraadpleging over gemeentenfusie: “Inspraak moet verder gaan dan ja of nee op één vraag”

Kruisem/Oudenaarde/Kluisbergen/Wortegem-PetegemHet gemeentebestuur van Kruisem is helemaal niet van plan om een volksraadpleging te organiseren over een mogelijke gemeentefusie van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem. “Er zijn betere vormen van inspraak dan een vraag waarop je alleen maar ‘ja’ of ‘nee’ moet antwoorden”, verwerpt burgemeester Joop Verzele (CD&V) het idee om inwoners te laten stemmen.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.