“De overheid moet veel meer sturend werken. Waarom heeft ze zolang gewacht om mondmaskers in winkels te verplichten?” vraagt Johan zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
“De overheid moet veel meer sturend werken. Waarom heeft ze zolang gewacht om mondmaskers in winkels te verplichten?” vraagt Johan zich af. © Ronny De Coster

Johan Browaeys (57) vecht al vier maanden tegen corona: “Als je de dood voor ogen hebt gezien, begrijp je niet waarom mensen geen mondmasker dragen”

VLAAMSE ARDENNENVier maanden nadat hij met vrienden naar een wedstrijd trok van zijn favoriete voetbalclub Atlético Madrid en er besmet raakte met Covid-19, getuigt Johan Browaeys (57) over de bikkelharde strijd die hij heeft geleverd om het virus te overwinnen. Johan lag vijf weken in een kunstmatige coma en moet nog maanden revalideren voor hij weer aan de slag kan als HR-manager bij C-Mac in Ronse. Het interview vraagt van de genezende coronapatiënt veel energie. “Maar ik wil het doen om mensen te waarschuwen: wees voorzichtig, onderschat het virus niet en besef vooral dat het nog niet gedaan is. De lijdensweg die ik heb afgelegd, wens ik niemand toe.”