“De overheid moet veel meer sturend werken. Waarom heeft ze zolang gewacht om mondmaskers in winkels te verplichten?” vraagt Johan zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
“De overheid moet veel meer sturend werken. Waarom heeft ze zolang gewacht om mondmaskers in winkels te verplichten?” vraagt Johan zich af. © Ronny De Coster

Johan Browaeys (57) vecht al vier maanden tegen corona: “Als je de dood voor ogen hebt gezien, begrijp je niet waarom mensen geen mondmasker dragen”

VLAAMSE ARDENNENVier maanden nadat hij met vrienden naar een wedstrijd trok van zijn favoriete voetbalclub Atlético Madrid en er besmet raakte met Covid-19, getuigt Johan Browaeys (57) over de bikkelharde strijd die hij heeft geleverd om het virus te overwinnen. Johan lag vijf weken in een kunstmatige coma en moet nog maanden revalideren voor hij weer aan de slag kan als HR-manager bij C-Mac in Ronse. Het interview vraagt van de genezende coronapatiënt veel energie. “Maar ik wil het doen om mensen te waarschuwen: wees voorzichtig, onderschat het virus niet en besef vooral dat het nog niet gedaan is. De lijdensweg die ik heb afgelegd, wens ik niemand toe.”

 1. Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrategie”
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrate­gie”

  Liefst 170 besmettingen in Home Sint-Petrus en Home Vijvens in Kruisem, 45 in WZC De Linde in Wortegem-Petegem en 43 in het woonzorgcentrum in Lierde. Zaterdag kwamen er ook nog eens 29 bij in het woonzorgcentrum in Horebeke. De cijfers in de woonzorgcentra in de Vlaamse Ardennen kleuren de jongste dagen bloedrood. Wat is er aan de hand? Wij maakten een analyse met biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KUL). “Ik vermoed dat de piek ook hier bereikt is”, aldus de professor.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken