AP
Volledig scherm
© AP

Huisarts in Kruisem besmette mogelijk ruim honderd patiënten door geen mondmasker te dragen: gemeente laat iedereen snel testen

KruisemIn de Oost-Vlaamse gemeente Kruisem moeten meer dan honderd inwoners halsoverkop een coronatest ondergaan. Ze zijn mogelijk aangestoken door hun eigen huisarts, die besmet blijkt en consultaties deed zonder mondmasker.

 1. Dokter die zonder mondmasker mogelijk 100 patiënten besmette: “Dom van me, maar ik wilde enkel mensen helpen”
  PREMIUM
  Kruisem

  Dokter die zonder mondmasker mogelijk 100 patiënten besmette: “Dom van me, maar ik wilde enkel mensen helpen”

  “Ik ben dom geweest.” Dokter Leon G. (68) uit Ouwegem zegt het met veel tristesse in zijn stem. Tientallen van zijn patiënten moeten dit weekend halsoverkop een coronatest ondergaan omdat hij tijdens consultaties niet altijd een mondmasker droeg én zelf besmet is met corona. “Daarnet rinkelde mijn telefoon. Dat ik beter zou doodvallen. Komáán! Ik heb die mensen enkel willen helpen.”
 2. AZ Oudenaarde schakelt hoogtechnologische robot in bij knie-operaties: ‘Patiënt heeft minder kans op complicaties en herstelt ook sneller”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  AZ Oudenaarde schakelt hoogtechno­lo­gi­sche robot in bij knie-operaties: ‘Patiënt heeft minder kans op complica­ties en herstelt ook sneller”

  De dienst orthopedie van AZ Oudenaarde heeft een robot in gebruik genomen voor het plaatsen van knie-implantaten. “Deze innovatieve technologie zorgt voor meer precisie en een operatieplan op maat van de patiënt. Het vermindert ook het risico op complicaties na de operatie”, zegt dr. Jens De Vos, orthopedisch chirurg in AZ Oudenaarde.