Els Windels en Norbert Vanaelst en hun zoon Ruben runnen het familiebedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Els Windels en Norbert Vanaelst en hun zoon Ruben runnen het familiebedrijf. © Foto Ronny De Coster

Hoe meubel- en decoratiezaak Windels Zingem al 120 jaar stand houdt als familiebedrijf: “Tevreden klanten maken reclame in onze plaats”

ZingemAan de Gentsesteenweg (N60) in Zingem viert meubelzaak Windels Living dit weekend haar 120ste verjaardag. “Na vijf generaties verkeren we nog in blakende gezondheid” verzekert Ruben Vanaelst, die samen met zijn ouders Norbert en Els de zaak runt. Hoe een familiebedrijf opbokst tegen de grote kleppers kunnen ze bij Windels vlot uit de doeken doen.

 1. Klacht op de valreep belet aannemer te starten met vernieuwing Nazarethsesteenweg en Boeregemstraat tussen Kruisem en Nazareth
  Kruisem

  Klacht op de valreep belet aannemer te starten met vernieu­wing Nazarethse­steen­weg en Boeregem­straat tussen Kruisem en Nazareth

  De aannemer die is aangesteld voor de vernieuwing de N437, de Nazarethsesteenweg en Boeregemstraat die Lozer met Nazareth verbindt, is dinsdag niet aan de slag kunnen gaan. Op de valreep heeft een Brugse vzw een klacht ingediend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. “We zijn compleet verrast en verbijsterd”, reageert de Kruisemse schepen Robrecht Bothuyne (CD&V).
 2. Kayleigh (19) elk jaar twee weken in het ziekenhuis omdat overheid peperduur muco-medicijn niet terugbetaalt: “200.000 euro kunnen wij zelf niet neertellen”
  PREMIUM
  Nederename

  Kayleigh (19) elk jaar twee weken in het ziekenhuis omdat overheid peperduur mu­co-medicijn niet terugbe­taalt: “200.000 euro kunnen wij zelf niet neertellen”

  “Waarom blijf de overheid weigeren om een medicijn terug te betalen, dat het leven van mij en meer dan duizend andere muco-patiënten in ons land draaglijk zou maken?” vraagt Kayleigh De Kerpel (19) uit Nederename (Oudenaarde) zich af. Tegen de taaislijmziekte voert ze al heel haar leven een strijd en die wordt almaar zwaarder.