Na zes weken onderzoek, knippen en plakken en het verwerken van het geheel tot een boeiende voorstelling, staan de primussen van De Bosrank klaar om in hun klassen hun “toer” te doen. En daar zijn ze best wel trots op.
Volledig scherm
PREMIUM
Na zes weken onderzoek, knippen en plakken en het verwerken van het geheel tot een boeiende voorstelling, staan de primussen van De Bosrank klaar om in hun klassen hun “toer” te doen. En daar zijn ze best wel trots op. © Foto Ronny De Coster

Gemeenteschool De Bosrank pikt bollebozen uit de les voor bijkomende uitdagingen: “Extra oefeningen in de klas, dat blijven wij niet leuk vinden”

KruisemHoe voorkom je dat de grootste bollebozen van de klas zich gaan vervelen omdat ze alles veel sneller kennen en kunnen? “Extra oefeningen vinden zij eerder een straf dan een beloning”, zegt juf Hedwige. Dus bedacht ze met haar collega, meester Jelle, een andere en veel uitdagender aanpak.

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Tasanee (29) brengt met start-up stijlvolle en ecologische polo’s op de markt: “Dankzij wisselbare kragen en tijdloze kleuren raken ze niet uit de mode”
  PREMIUM
  Kruisem

  Tasanee (29) brengt met start-up stijlvolle en ecologi­sche polo’s op de markt: “Dankzij wisselbare kragen en tijdloze kleuren raken ze niet uit de mode”

  Een stijlvol poloshirt dat ecologisch en multifunctioneel is? Tasanee Sonck (29) uit Kruisem brengt het op de markt met haar start-up Colet - Collars in Colours. Ze vervaardigt damespolo’s uit bamboetextiel en voorziet die van een afritsbare kraag. “Daardoor draag je de comfortabele poloshirts tijdens het sporten, op het werk en in je vrije tijd", zegt Tasanee.