Dirk Biasano is compostmeerster en ambassadeur van de actie. Achter hem: milieuschepen Kristof Callens, burgemeester Joop Verzele en Imog-woordvoerder Koen De Lie.
Volledig scherm
Dirk Biasano is compostmeerster en ambassadeur van de actie. Achter hem: milieuschepen Kristof Callens, burgemeester Joop Verzele en Imog-woordvoerder Koen De Lie. © Foto Ronny De Coster

Gemeente daagt inwoners uit om 30% minder restafval te produceren: “We maken er een wedstrijd van”

KruisemHet gemeenbestuur van Kruisem en de afvalintercommunale Imog dagen inwoners uit om 30% minder restafval te produceren. “Dat kan met minimale inspanningen”, zegt milieuschepen Kristof Callens.

  1. Onderzoek naar samensmelting van drie politiezones loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustreren hoe hard een fusie nodig is”
    Vlaamse Ardennen

    Onderzoek naar samensmel­ting van drie politiezo­nes loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustre­ren hoe hard een fusie nodig is”

    Het incident op de Rijdtmeersen in Brakel, waarbij vorige week een jogger werd aangevallen, blijft politiek nazinderen. “De problemen in het recreatiegebied bewijzen nog maar eens dat de politie meer mankracht nodig heeft en dat kan alleen met een fusie van polititiezones”, zegt gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA). “We zij hier volop mee bezig, want ook ik ben voorstander”, reageert burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).