Helemaal netjes uitgedost verschenen de jonge "trouwers" aan het gemeentehuis.
Volledig scherm
Helemaal netjes uitgedost verschenen de jonge "trouwers" aan het gemeentehuis. © DCRB/De Kruin

Drie kleuterkoppeltjes van Basisschool De Kruin “trouwen” in gemeentehuis van Kruishoutem

Nokere/KruishoutemWat een feest in het gemeentehuis van Kruishoutem: daar gingen drie koppeltjes uit de Vrije Basisschool De Kruin een kleuterhuwelijk aan.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Heraanleg Aalststraat, Wijnendale en Martijn Van Torhoutstraat (N46) in Oudenaarde duurt drie maanden
  Oudenaarde

  Heraanleg Aalst­straat, Wijnendale en Martijn Van Torhout­straat (N46) in Oudenaarde duurt drie maanden

  Op maandag 23 augustus start de heraanleg van de Aalststraat, Wijnendale en Martijn Van Torhoutstraat (N46) in Oudenaarde. De aannemer vernieuwt de gewestweg en fietspaden over een afstand van ruim 2 kilometer en zal ook de bushaltes vernieuwen. Verkeer richting Zwalm rijdt langs de werfzone, het verkeer richting Leupegem rijdt om. De werkzaamhedenen duren ongeveer 3 maanden.