Nokere Koerse 2021: Geen publiek op Nokereberg, omdat het nu eenmaal niet mocht, maar wel veel kijkers thuis voor de televisie.
Volledig scherm
Nokere Koerse 2021: Geen publiek op Nokereberg, omdat het nu eenmaal niet mocht, maar wel veel kijkers thuis voor de televisie. © Foto Ronny De Coster

Danilith Nokere Koerse zonder publiek breekt met 400.000 kijkers wel een record op televisie

Kruisem/DeinzeDanilith Nokere Koerse 2021 was er eentje zonder publiek aan de start, langs het parcours of aan de aankomst, maar lokte een recordaantal kijkers. Bijna 400.000 supporters hebben de wielerwedstrijd gevolgd op televisie.

  1. Ex-rennner Willy Van Malderghem (73) prijkt op gevel in Gavere in aanloop naar BK Tijdrijden: “Nooit gedacht dat die eer me nog te beurt zou vallen”
    PREMIUM
    Gavere

    Ex-rennner Willy Van Malderghem (73) prijkt op gevel in Gavere in aanloop naar BK Tijdrijden: “Nooit gedacht dat die eer me nog te beurt zou vallen”

    Op een gevel aan de Vluchtenboerstraat in Gavere is een iconisch beeld van de Gaverse renner Willy Van Malderghem geschilderd. Het beeld vormt er een blikvanger in de aanloop naar het BK Tijdrijden dat de gemeente organiseert. “Nooit gedacht dat me vijftig jaar na die legendarische Parijs-Roubaix zo’n eerbetoon te beurt zou vallen”, bedacht de renner bij de voorstelling.