Volledig scherm
© Ronny De Coster

Brandweer belet dat vuur overslaat van mesthoop naar loods in Nokere

Teams van de brandweer Vlaamse Ardennen moesten maandagnamiddag naar een hoeve aan de Waregemsestraat, waar een brandende mesthoop een paardenloods bedreigde.

 1. Marc de Bel schrijft na 12 jaar nieuwe Blinker: “Kinderen vragen me om hun boek te signeren dat ik 30 jaar geleden al voor hun vader signeerde”
  PREMIUM

  Marc de Bel schrijft na 12 jaar nieuwe Blinker: “Kinderen vragen me om hun boek te signeren dat ik 30 jaar geleden al voor hun vader signeerde”

  Hij wist wel dat sommige mensen blij zouden zijn met het nieuws dat er na twaalf jaar een nieuw Blinker-boek verschijnt. “Maar zóveel? Ik word gewoon overspoeld door reacties!” glundert schrijver Marc de Bel. “Zowel kinderen als hun ouders bleven maar aandringen op een nieuw verhaal, dat ik dacht: godverdikke, waarom niet?”
 2. Eerste 60 para’s landen midden deze maand in Gavere: “Goed dat Gavere naast de beperkingen door de radar ook de voordelen van tewerkstelling krijgt”
  PREMIUM

  Eerste 60 para’s landen midden deze maand in Gavere: “Goed dat Gavere naast de beperkin­gen door de radar ook de voordelen van tewerkstel­ling krijgt”

  Midden deze maand zullen al een zestigtal paracommando’s van het Derde Bataljon Parachutisten verhuizen van Tielen naar Gavere. Binnenkort komen daar nog dertig para’s bij. Burgemeester Denis Dierick reageert tevreden. “Het is eigenlijk maar logisch dat we naast beperkingen van de radar ook de voordelen van tewerkstelling krijgen”, bedenkt hij.