1. Oppositie niet te spreken over negeren van het advies over verkavelingsproject Processiestraat: “Ondenkbaar dat het schepencollege het verslag naast zich zou neerleggen”
  PREMIUM

  Oppositie niet te spreken over negeren van het advies over verkave­lings­pro­ject Processie­straat: “Ondenkbaar dat het schepencol­le­ge het verslag naast zich zou neerleggen”

  De oppositie in de gemeenteraad van Wortegem-Petegem zette zich tijdens de jongste zitting opnieuw sterk af tegen de plannen van de liberale meerderheid om een bouwproject te realiseren aan de Processiestraat en Diepestraat, op de huidige terreinen van Sparta Wortegem. De goedkeuring van de wegeniswerken leidde tot hevige discussies.
 2. GAS-boete kan je voortaan al krijgen vanaf je veertiende
  PREMIUM
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  GAS-boete kan je voortaan al krijgen vanaf je veertiende

  Lachgas mag je niet bezitten als het bedoeld is om een roes te veroorzaken. Je mag ook op zondag je gras afrijden, maar je nooit bezondigen aan wildplassen. En spelende kinderen kunnen nooit beschouwd worden als overlast. Maar een GAS-boete kan je in de politiezone Vlaamse Ardennen wel al krijgen vanaf je veertiende. Dat staat in het nieuw Algemeen Politiereglement (APR) dat vanaf 1 juni van kracht wordt.