Luc Rothheut was al twintig jaar actief bij als professioneel altviolist bij het Zeeuws Orkest.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Rothheut was al twintig jaar actief bij als professioneel altviolist bij het Zeeuws Orkest. © Het Zeeuws Orkest

Zeeuws Orkest aangeslagen na overlijden van violist Luc Rothheut (57): “We verliezen één van onze trouwste leden”

Kruibeke/ZwijndrechtOp de gemeenteraad van Kruibeke is maandagavond een minuut stilte gehouden voor Luc Rothheut. De 57-jarige man kwam maandagochtend om het leven bij een dodehoekongeval toen hij met zijn fiets naar het werk reed. Luc Rothheut was parttime aan de slag bij de noodcentrale van wegenwacht VAB maar werkte ook deeltijds als ICT-coördinator op de gemeenteschool De Eenhoorn. Zijn grote passie was echter muziek. Al 20 jaar lang was hij verbonden als violist aan het Zeeuws Orkest.

0 reacties

 1. Niemand nam de moeite om Zwijndrecht in te lichten over gevaarlijke PFOS-waarden: “Het was dan ook maar op de ‘parking’”
  Zwijndrecht

  Niemand nam de moeite om Zwijn­drecht in te lichten over gevaarlij­ke PFOS-waar­den: “Het was dan ook maar op de ‘parking’”

  De Vlaamse regering, OVAM, de Vlaams Milieumaatschappij én zelfs het Antwerps stadsbestuur werden al in 2017 ingelicht over alarmerende PFOS-waarden in de bodem bij Oosterweelwerken maar niemand troostte zich blijkbaar de moeite om ook de gemeente Zwijndrecht zelf in te lichten. Volgens bouwheer Lantis is de problematiek wel aan bod gekomen in persoonlijke gesprekken met burgemeester André Van de Vyver (Groen) maar die laatste ontkent dit stellig.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!