Kristof Pieters
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Pieters

Wie wordt de volgende burgemeester van Kruibeke? De mogelijke scenario’s gewikt en gewogen

KruibekeDe coalitie van N-VA en CD&V in Kruibeke was eigenlijk al van bij de start vier jaar geleden een wankele constructie. Door de terugkeer van Catherine Hermans naar haar oude stal bij fractie D.E.N.E.R.T. hebben de twee partijen nu de facto geen meerderheid meer. Door een nieuw decreet dat vorig jaar in voege trad, kan er met een motie van wantrouwen een machtswissel plaatsvinden. We zetten de verschillende scenario’s even voor u op een rijtje.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Eindejaarsactie Zorgpunt Waasland leverde 4.559 wenskaarten op
  Beveren/Sint-Niklaas/Zwijndrecht

  Eindejaars­ac­tie Zorgpunt Waasland leverde 4.559 wenskaar­ten op

  De eindejaarsactie ‘Wensen voor Alle Mensen’ van de dienstencentra van Zorgpunt Waasland in Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht heeft 4.559 wenskaartjes opgeleverd. Daarmee kon men evenveel inwoners gelukkig maken met warme woorden van een medeburger. Eind dit jaar loopt de actie, waarmee je een wenskaartje voor een inwoner in de opvallende sneeuwmanbrievenbussen kan deponeren, opnieuw.