Nadia De Wilde stak de voorbije weken het restaurant in een nieuw kleedje.
Volledig scherm
Nadia De Wilde stak de voorbije weken het restaurant in een nieuw kleedje. © Kristof Pieters

Wase Wis 2.0 heropent de deuren: “Geen ommezwaai, maar wel eigen accenten”

BazelHet bekende restaurant De Wase Wis aan het Koningin Astridplein in Bazel heeft de deuren heropend. De zaak werd overgenomen door Nadia De Wilde die het voorbije jaar pop-up De Vaart uitbaatte. “We gaan eigen accenten leggen, maar De Wase Wis zal zeker zijn identiteit behouden”, klinkt het.

  1. Christine en Ferry zwaaien De Wase Wis vaarwel na 33 jaar: “Tijd om een versnelling lager te schakelen en nog wat te genieten van het leven”
    PREMIUM
    Bazel

    Christine en Ferry zwaaien De Wase Wis vaarwel na 33 jaar: “Tijd om een versnel­ling lager te schakelen en nog wat te genieten van het leven”

    Heel wat restaurants heropenen deze week de deuren na de verplichte sluiting tijdens de coronacrisis. Ook De Wase Wis verwelkomt opnieuw klanten maar tegelijk hangen uitbaters Christine Buytaert (54) en Ferry De Clerck (49) het bordje ‘te koop’ uit. “Na 33 jaar is het tijd voor iets anders en willen we een versnelling lager schakelen”, vertelt het koppel. “De coronacrisis heeft onze beslissing enkel versneld. We hebben nu geproefd hoe ons leven er ook kan uitzien.”