Okerkleurige fietssuggestiestroken en een regenboogzebrapad zorgen ervoor dat zwakke weggebruikers maximaal opvallen.
Volledig scherm
Okerkleurige fietssuggestiestroken en een regenboogzebrapad zorgen ervoor dat zwakke weggebruikers maximaal opvallen. © Kristof Pieters

Vernieuwde Kloosterstraat heropent midden volgende week: “Maximaal aandacht besteed aan zwakke weggebruikers”

RupelmondeMidden volgende week heropent de Kloosterstraat in Rupelmonde. Daarmee komt een einde aan de ingrijpende rioleringswerken die eind april vorig jaar van start gingen. Het ontwerp werd voor het eerst afgetoetst aan de nieuwste normen voor optimale voetgangerstoegankelijkheid.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. “Rood voor straatracers”: Kloosterstraat heropent na heraanleg met pestlicht
  Rupelmonde

  “Rood voor straatra­cers”: Klooster­straat heropent na heraanleg met pestlicht

  De Kloosterstraat in Rupelmonde wordt eind deze week terug opengesteld na volledige heraanleg. Meest opvallende ingreep is de plaatsing van verkeerslichten halfweg. Die springen automatisch op rood als bestuurders de snelheidslimiet niet respecteren. “Het is goed dat men iets onderneemt tegen de straatracers, maar het is afwachten of een rood licht deze zal kunnen stoppen”, klinkt het bij de bewoners.