Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Scouts en chiro leggen symbolische eerste steen van nieuwe jeugdlokalen

Rupelmonde/KruibekeDe chiromeisjes en scoutsjongens van Rupelmonde hebben in de Broekstraat in Rupelmonde een symbolische eerstesteenlegging gehouden. Met het plaatsen van de prefabmuren wordt het bouwproject nu bovengronds goed zichtbaar.

 1. Van het Hof ter Saksen tot een kasteelpark: Rond deze 7 kastelen in Waasland en Dendermonde maak jij de mooiste wandel- en fietstochten
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van het Hof ter Saksen tot een kasteel­park: Rond deze 7 kastelen in Waasland en Dendermon­de maak jij de mooiste wandel- en fietstoch­ten

  Ga jij graag fietsen of wandelen en wil je graag iets nieuws proberen? Maak dan eens een fiets- of wandeltocht rond een plaatselijk kasteel. Zo geniet je niet alleen van een gezellige tocht maar snuif je ook nog eens wat lokale cultuur op. Van het Land van Vijd in Beveren tot het kasteelpark in Berlare: Rond deze 7 kastelen in Waasland en Dendermonde maak jij de mooiste wandel- en fietstochten.
 2. Wisselmeerderheid binnen gemeenteraad van Zwijndrecht wil fusiegesprekken aanknopen: “Besturen is vooruitzien en financieel oogt toekomst niet rooskleurig”
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Wisselmeer­der­heid binnen gemeente­raad van Zwijn­drecht wil fusiege­sprek­ken aanknopen: “Besturen is vooruit­zien en financieel oogt toekomst niet rooskleu­rig”

  Er is een wisselmeerderheid gevonden in de gemeenteraad van Zwijndrecht om verkennende fusiegesprekken aan te knopen met de buurgemeenten. Oppositiepartij N-VA dient hierover op de zitting van volgende week een voorstel in. Bestuurspartijen CD&V en Vooruit bevestigen hun steun. “De inwoners krijgen de finale stem maar we moeten op z’n minst rond de tafel gaan zitten.”