Polders van Kruibeke
Volledig scherm
© Polders van Kruibeke

Rivierpark Scheldevallei kandidaat voor erkenning als nationaal park

WaaslandHet Rivierpark Scheldevallei heeft haar kandidatuur ingediend voor de erkenning als nationaal park. Hiervoor worden op korte termijn een aantal ‘onhaalpoorten’ ingericht. In onze regio gaat het om het kasteel Wissekerke in Bazel, dat grondig gerestaureerd wordt.

  1. Vlaamse Milieumaatschappij meet PFAS in lucht en stof rond 3M en Oosterweelwerken: “Bij stofpieken worden extra maatregelen genomen op de werf”
    Zwijndrecht

    Vlaamse Milieumaat­schap­pij meet PFAS in lucht en stof rond 3M en Oosterweel­wer­ken: “Bij stofpieken worden extra maatrege­len genomen op de werf”

    In een straal van drie kilometer rond het chemisch bedrijf 3M en de aangrenzende Oosterweelwerf zijn op vijf locaties toestellen geplaatst om PFAS te meten in lucht en stof. De eerste resultaten tonen alvast een hogere concentratie aan. Het is evenwel nog niet duidelijk of dit verband houdt met de Oosterweelwerken. Preventief zal men wel de stofvorming op de werf in de gaten houden. Als de actiedrempel wordt overschreden, kunnen bepaalde werken tijdelijk stilgelegd worden.