In het kantoor van Rap op Stap kunnen mensen met een beperkt budget een keuze maken uit een groot aanbod van daguitstappen of langere vakanties.
Volledig scherm
In het kantoor van Rap op Stap kunnen mensen met een beperkt budget een keuze maken uit een groot aanbod van daguitstappen of langere vakanties. © Kristof Pieters

Rap op Stap haalt recordaantal boekingen na corona: “Knaldrang is bij kansarme gezinnen even groot”

KruibekeHet sociaal reisbemiddelingsbureau Rap op Stap heeft een recordaantal boekingen gevierd. Sinds de heropstart na corona werden maar liefst 270 daguitstap- en vakantieaanvragen gedaan. “We zien ook een toename van de vraag naar groepsuitstappen”, zeggen schepen Filip Vercauteren en coördinator Rebecca Waem. “Want door corona zijn heel wat mensen vereenzaamd geraakt. De knaldrang is bij deze doelgroep dus even groot.”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Oppositie heeft plots meerderheid in handen... en wil niet dat burgemeesterssjerp naar CD&V gaat
  Kruibeke

  Oppositie heeft plots meerder­heid in handen... en wil niet dat burgemees­ters­sjerp naar CD&V gaat

  De Kruibeekse meerderheid is een minderheid geworden. Onafhankelijk raadslid Catherine Hermans verliet de gemeenteraad samen met oppositiepartijen D.E.N.E.R.T en SamenVoorKruibeke, waardoor het in zetelverdeling nu dertien tegen twaalf staat. Alles draait rond de nakende burgemeesterswissel, waarbij de sjerp naar CD&V zou gaan. Maar zoals het er nu naar uitziet, is een complete machtswissel en een nieuw bestuur niet uitgesloten.