Het verjaardagsfeestje van dochter Myriam werd plots verstoord door een politie-inval.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verjaardagsfeestje van dochter Myriam werd plots verstoord door een politie-inval. © rv

Politie valt binnen in zes verschillende cafés voor controle: “Veel machtsvertoon en verjaardagsfeestje voor onze dochter verknald”

Kruibeke/TemseDe politie van de zone Kruibeke-Temse heeft vrijdagavond een grote controleactie gehouden in zes verschillende horecazaken. Er werd gecontroleerd op drugs, zwartwerk en de coronaregels . Bij Vogelzang Café in Rupelmonde is het ongenoegen over de controle bijzonder groot. “Dit machtsvertoon was nergens voor nodig”, vindt Martine Vlaminck. “Er was net een verjaardagsfeestje aan de gang voor onze dochter.”

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtoffers van PFOS-vervuiling voor dagvaarding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”
  Zwijndrecht/Linkeroever

  Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtof­fers van PFOS-vervuiling voor dagvaar­ding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”

  De actiegroep Grondrecht heeft op anderhalve dag tijd 587 slachtoffers van de PFOS-vervuiling rond de 3M-fabriek verzameld om zich aan te sluiten bij een dagvaarding tegen het chemiebedrijf. “We doen dit uit voorzorg”, zegt woordvoerder en jurist Jonas Vernimmen. “Aangezien 3M in 2002 is gestopt met de productie van PFOS dreigt de verjaringstermijn.”