Cris Bryssinck en zijn kameraden stonden vandaag ook aan de start van de rit met vertrek in Binche.
Volledig scherm
PREMIUM
Cris Bryssinck en zijn kameraden stonden vandaag ook aan de start van de rit met vertrek in Binche. © rv

Op 100 jaar oude retrofiets rijdt Cris (53) deel van Tour: “De mecanicien van Wout van Aert wou meteen ruilen, maar ik heb vriendelijk bedankt”

RupelmondeDe Ronde van Frankrijk heeft de voorbije dagen al heel wat spektakel opgeleverd. Maar de opvallendste passage? Die was toch wel voor de Squadra Flandria. De groep fietsvrienden, onder leiding van Cris Bryssinck (53), mocht acte de présence geven in twee ritten. Niet op een peperdure carbon-racefiets, wél op een retrofiets met slechts twee versnellingen. “Die aanmoedigingen langs het parcours... dan vlieg je, zelfs op een fiets van bijna honderd jaar oud.”

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Caravan in Kikvorstbos gaat in vlammen op na brandstichting: “Jammer dat enkele jongeren de boel verzieken voor de rest”
  PREMIUM
  Kruibeke

  Caravan in Kikvorst­bos gaat in vlammen op na brandstich­ting: “Jammer dat enkele jongeren de boel verzieken voor de rest”

  Onbekenden hebben brand gesticht in het Kikvorstbos in Kruibeke. Een caravan die er geplaatst was voor de jeugd uit de buurt, ging volledig in vlammen op. Eerder dit jaar werd de speelplek al eens drie maanden afgesloten na klachten van buurtbewoners. Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) betreurt dat enkelingen het verpesten voor de rest.