Het kruispunt van de Beekdam en Lange Gaanweg in Bazel. Daar komt dankzij een wisselmeerderheid binnenkort een fietsstraat.
Volledig scherm
Het kruispunt van de Beekdam en Lange Gaanweg in Bazel. Daar komt dankzij een wisselmeerderheid binnenkort een fietsstraat. © Kristof Pieters

Niet 1 maar 4 fietsstraten dankzij wisselmeerderheid in gemeenteraad

kruibekeDe gemeenteraad van Kruibeke heeft de invoering goedgekeurd van niet 1 maar 4 fietsstraten. Hiervoor was wel een wisselmeerderheid nodig van SamenVoorKruibeke, de fractie DENERT en onafhankelijk raadslid Catherine Hermans. Het is nogmaals een teken aan de wand dat N-VA en CD&V niet langer alleen het beleid mogen uitstippelen.

 1. Gemeente koopt oude Electrabelsite in Gasdam: “Nog geen bestemming maar het is strategische grond in omgeving station”
  Beveren

  Gemeente koopt oude Electrabel­si­te in Gasdam: “Nog geen bestemming maar het is strategi­sche grond in omgeving station”

  De gemeente Beveren gebruikt al vele jaren een voormalige site van Electrabel in de Gasdam maar mag zich sinds kort ook eigenaar noemen. Het werd vroeger gebruikt als depot voor materiaal van de technische dienst. Een herbestemming ligt nog niet vast maar volgens burgemeester Marc Van de Vijver gaat het om strategisch belangrijke grond in de omgeving van het station.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.