David is bezig met de laatste afwerkingen van de graffitimuur.
Volledig scherm
David is bezig met de laatste afwerkingen van de graffitimuur. © Kristof Pieters

Monumentale graffitimuur siert betonnen scheidingsmuur van toekomstig gemeentehuis: “Ik heb me laten inspireren door de dieren in de polder”

BazelDavid Deduytschaver, alias David Duits, legt de laatste hand aan een monumentale graffitimuur langs de wandelweg Trammeland in Bazel. Niks illegaal, want het gaat om een opdracht van de firma Hertssens. De gemeente legde in de vergunning voor de herbestemming van chocoladefabriek de verplichting op om een kunstwerk aan te brengen. De graffitikunstenaar liet zich hiervoor inspireren door dieren in de Polders van Kruibeke.

  1. Voormalige tennisclub Ter Poorte krijgt nieuw leven ingeblazen als padel- en klimclub: “Twee snelst groeiende sporten op één stek”
    Temse

    Voormalige tennisclub Ter Poorte krijgt nieuw leven ingeblazen als padel- en klimclub: “Twee snelst groeiende sporten op één stek”

    Twee Temsenaren, Ilya Chardome (44) en Philippe Weymans (38), slaan de handen in elkaar om de voormalige tennisclub Ter Poorte nieuw leven in te blazen. Er komen negen padelterreinen en een hal voor boulderen, klimmen op lage hoogte zonder touwen. “We bundelen dus twee populaire groeisporten op één site”, klinkt het ambitieus. Eind deze maand opent het duo er ook een zomerbar.