Een koppel eenden met drie kuikens zag hun nest verwoest door de maaiwerken.
Volledig scherm
Een koppel eenden met drie kuikens zag hun nest verwoest door de maaiwerken. © rv

Maaiwerken in vijver stilgelegd na klacht: “Ongelukkige timing tijdens het broedseizoen”

RupelmondeDe gemeente Kruibeke heeft maaiwerken in een vijver aan het Mercatoreilandje laten stilleggen na een klacht. Een vrouw uit de buurt zag hoe een koppel eenden met kuikens opgeschrikt werd en trok aan de alarmbel. 

 1. Zo VeloVeilig is Kruibeke: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  kruibeke

  Zo VeloVeilig is Kruibeke: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Kruibeke hebben 112 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. 1 op 5 vrachtwagens negeert tonnageverbod: “Intensieve controles enkel mogelijk met Waas cameraschild”
  Beveren/Sint-Gillis-Waas/Sint-Niklaas/Kruibeke

  1 op 5 vrachtwa­gens negeert tonnagever­bod: “Intensieve controles enkel mogelijk met Waas camera­schild”

  De voorbije dagen was het door een reeks ongevallen weer aanschuiven op de twee autosnelwegen in het Waasland. Bij file proberen niet alleen automobilisten maar ook vrachtwagenchauffeurs een sluiproute te vinden. Volgens cijfers van de politiezone Waasland-Noord negeert 1 op 5 truckers het tonnageverbod. Vlaams parlementslid Koen Daniëls (N-VA) ziet alleen een oplossing in een schild van ANPR-camera’s rond het Waasland.
 3. Crowdfunding voor Merel (7) die blind werd na bestraling van hersentumor: “Gelukkig heeft ze haar kleine broertje nog kunnen zien”
  Beveren

  Crowdfun­ding voor Merel (7) die blind werd na bestraling van hersentu­mor: “Gelukkig heeft ze haar kleine broertje nog kunnen zien”

  Al vier jaar lang strijdt de kleine Merel Brys uit Beveren tegen een hersentumor. Alsof dit nog niet erg genoeg is, gaat het meisje sinds kort ook blind door het leven. Als gevolg van de bestralingen zijn haar oogzenuwen onherstelbaar beschadigd geraakt. Vrienden en familie zijn nu met een crowdfunding gestart om het gezin te steunen bij de aankoop van de broodnodige hulpmiddelen.