De gemeenteraadsleden van Kruibeke hadden er alvast zin in. Ze haalden het kind in hen even terug naar boven.
Volledig scherm
De gemeenteraadsleden van Kruibeke hadden er alvast zin in. Ze haalden het kind in hen even terug naar boven. © Kristof Pieters

Ludieke actie om niet te roken in bijzijn van kinderen: gemeenteraadsleden blazen bellen

Naar aanleiding van de campagne ‘Generatie Rookvrij’ en de ‘Werelddag zonder Tabak’ hebben de gemeenteraadsleden de zitting even onderbroken om buiten bellen te gaan blazen en zo de actie symbolisch te steunen.

 1. Summer (25) riskeert tien jaar cel nadat ze vuur opent op liefdesrivale Grietje (72): “Vat der vernederingen was plots vol”
  PREMIUM
  Wielsbeke

  Summer (25) riskeert tien jaar cel nadat ze vuur opent op liefdesri­va­le Grietje (72): “Vat der vernederin­gen was plots vol”

  “Ayub en Grietje waren me aan het uitlachen. Het vat der vernederingen was plots vol.” Dat was volgens Summer A. (25) uit Temse de ultieme klik om op 10 februari tijdens een bezoek in Wielsbeke een wapen te nemen en twee keer in de richting van haar 72-jarige liefdesrivale Grietje Wieringa (72) te schieten. Acht maanden later verblijft ze nog altijd in de cel en hoorde ze tussen haar tranen door op haar proces in Kortrijk 10 jaar cel vorderen voor poging moord. Zelf betwistte ze dat ze vooraf het plan voor de schietpartij had beraamd.
 2. Aantal sluikstorten in jaar tijd met 62% toegenomen: bijkomende camera’s op komst om pakkans te vergroten
  Beveren

  Aantal sluikstor­ten in jaar tijd met 62% toegenomen: bijkomende camera’s op komst om pakkans te vergroten

  Er wordt steeds meer afval gedumpt langs landelijke wegen en aan hotspots zoals textielcontainers en gemeentelijke vuilnisbakken. De Beverse milieudienst kreeg tussen 1 januari en 30 september maar liefst 598 meldingen binnen van sluikstorten. Dat zijn er drie per dag! “Zo kan het echt niet verder”, zegt schepen van Milieu Filip Kegels (N-VA). “We gaan harder optreden met hogere boetes en meer camera’s inzetten om de pakkans te vergroten.”
 1. Beverse restaurants moeten net als cafés om 23 uur sluiten: “Duidelijk voor de klanten en uitbaters”
  Beveren

  Beverse restau­rants moeten net als cafés om 23 uur sluiten: “Duidelijk voor de klanten en uitbaters”

  In Beveren moeten restaurants voortaan net als cafés om 23 uur de deuren sluiten. Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) vaardigde hiervoor een politieverordening uit. Hij wil hiermee vooral duidelijkheid scheppen aangezien sommige cafés het sluitingsuur omzeilden door een snack te serveren. De meeste restaurantuitbaters reageren begripvol. “Zeker als we zo een nieuwe lockdown kunnen vermijden”, zegt Joeri Bryssinck van Cultuurcafé Ter Vesten.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement