Aan de tijdelijke brandweerpost van Kruibeke loeiden de sirenes dinsdagmiddag een minuut lang, gevolgd door één minuut stilte.
Volledig scherm
Aan de tijdelijke brandweerpost van Kruibeke loeiden de sirenes dinsdagmiddag een minuut lang, gevolgd door één minuut stilte. © Kristof Pieters

Loeiende sirenes en minuut stilte voor slachtoffers overstromingsramp

Kruibeke/TemseIn verschillende steden en gemeenten in onze regio is dinsdagmiddag een eerbetoon gebracht aan de slachtoffers die getroffen werden door de zware overstromingen in ons land.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Buurt Ebeslaan verzet zich tegen zwaardere hoogspanningskabels: “Als ik mijn dakgoot uitkuis, voel ik de handen tintelen”
  Kallo

  Buurt Ebeslaan verzet zich tegen zwaardere hoogspan­nings­ka­bels: “Als ik mijn dakgoot uitkuis, voel ik de handen tintelen”

  De bewoners van de Ebeslaan in Kallo hebben massaal bezwaar aangetekend tegen de geplande verzwaring van één van de drie hoogspanningslijnen boven de wijk. Hiervoor moet zo’n 5.800 m2 aan natuurgebied gekapt worden in De Lisdodde. De bewoners maken zich echter ook zorgen over de gezondheidsrisico’s. Ze vragen uitbater Elia om een alternatief te onderzoeken en de hoogspanningslijn ondergronds te brengen.