Martine en Karim leggen momenteel de laatste hand aan de verbouwingswerken. Buiten staat alles al klaar om het terras op te stellen vanaf 8 mei.
Volledig scherm
PREMIUM
Martine en Karim leggen momenteel de laatste hand aan de verbouwingswerken. Buiten staat alles al klaar om het terras op te stellen vanaf 8 mei. © Kristof Pieters

Koningin Astridplein wordt verkeersvrije terraszone: “Met mooie zomer kunnen we jaar nog wat goedmaken”

BazelDe horeca aan het Koningin Astridplein in Bazel mag net als vorig jaar een groot deel van het plein inpalmen om extra terrassen te plaatsen. Martine Vlaminck en Karim Othman van Bar Quatorze tellen af naar 8 mei. “We hebben fors geïnvesteerd in verbouwingswerken maar nu moet er dringend terug geld in het laatje komen.”

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Niemand nam de moeite om Zwijndrecht in te lichten over gevaarlijke PFOS-waarden: “Het was dan ook maar op de ‘parking’”
  Zwijndrecht

  Niemand nam de moeite om Zwijn­drecht in te lichten over gevaarlij­ke PFOS-waar­den: “Het was dan ook maar op de ‘parking’”

  De Vlaamse regering, OVAM, de Vlaams Milieumaatschappij én zelfs het Antwerps stadsbestuur werden al in 2017 ingelicht over alarmerende PFOS-waarden in de bodem bij Oosterweelwerken maar niemand troostte zich blijkbaar de moeite om ook de gemeente Zwijndrecht zelf in te lichten. Volgens bouwheer Lantis is de problematiek wel aan bod gekomen in persoonlijke gesprekken met burgemeester André Van de Vyver (Groen) maar die laatste ontkent dit stellig.
 1. Hulpverleningszone Waasland laat bodemstalen nemen in alle brandweerkazernes. “Sinds vorig jaar geen oefeningen meer met fluorhoudend schuim”
  Waasland

  Hulpverle­nings­zo­ne Waasland laat bodemsta­len nemen in alle brandweer­ka­zer­nes. “Sinds vorig jaar geen oefeningen meer met fluorhou­dend schuim”

  De Hulpverleningszone Waasland heeft maandag opdracht gekregen om bodemstalen te laten nemen in alle brandweerkazernes en terreinen waar in het verleden schuimoefeningen plaatsvonden. Men wil weten of de schadelijke stof PFOS in de bodem is gedrongen. Voor Kruibeke kan dit mogelijk tot vertraging leiden voor de bouw van de nieuwe kazerne.