Tom Bertels won dit jaar de Belgische titel bij low & slow BBQ en waagt op 8 en 9 oktober zijn kans nu op het WK in de Verenigde Staten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Bertels won dit jaar de Belgische titel bij low & slow BBQ en waagt op 8 en 9 oktober zijn kans nu op het WK in de Verenigde Staten. © Kristof Pieters

Kersvers Belgisch kampioen barbecue Tom (45) mag ons land verdedigen op WK BBQ in de Verenigde Staten: “De gemiddelde Belg bakt er doorgaans weinig van”

KruibekeAmper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. “We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten.”

  1. Caravan in Kikvorstbos gaat in vlammen op na brandstichting: “Jammer dat enkele jongeren de boel verzieken voor de rest”
    PREMIUM
    Kruibeke

    Caravan in Kikvorst­bos gaat in vlammen op na brandstich­ting: “Jammer dat enkele jongeren de boel verzieken voor de rest”

    Onbekenden hebben brand gesticht in het Kikvorstbos in Kruibeke. Een caravan die er geplaatst was voor de jeugd uit de buurt, ging volledig in vlammen op. Eerder dit jaar werd de speelplek al eens drie maanden afgesloten na klachten van buurtbewoners. Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) betreurt dat enkelingen het verpesten voor de rest.