Burgemeester Dimitri Van Laere neemt extra maatregelen omdat de hogere overheid volgens hem te veel talmt.
Volledig scherm
Burgemeester Dimitri Van Laere neemt extra maatregelen omdat de hogere overheid volgens hem te veel talmt. © Kristof Pieters

Gemeente Kruibeke verbiedt alle evenementen met eten of drinken tot 10 januari: “We moeten doortastender optreden om virus tegen te houden”

KruibekeHet fuifverbod van provinciegouverneur Carina Van Cauter wordt in Kruibeke verlengd tot 10 januari. Ook alle andere evenementen waar eten of drinken wordt aangeboden, zijn verboden. Sportcompetities mogen nog wel doorgaan, maar zonder gebruik te maken van douches en kleedkamers. “Er zijn strengere maatregelen nodig om het virus onder controle te krijgen, maar de hogere overheid talmt om ze te nemen”, vindt burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA).

 1. Een maand lang algemeen feest- en fuifverbod in Oost-Vlaanderen voor ‘niet-professionelen’, Antwerpse gouverneur ziet er geen heil in
  Oost-Vlaanderen

  Een maand lang algemeen feest- en fuifverbod in Oost-Vlaanderen voor ‘niet-professio­ne­len’, Antwerpse gouverneur ziet er geen heil in

  De gouverneur van Oost-Vlaanderen grijpt in. Omwille van de stijgende coronacijfers verbiedt Carina Van Cauter een maand lang alle fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn. In Antwerpen lijkt een dergelijk verbod niet van til. “Het virus is zo alom verspreid dat één maatregel niet zal volstaan”, aldus gouverneur Cathy Berx.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.