Burgemeester Dimitri Van Laere neemt extra maatregelen omdat de hogere overheid volgens hem te veel talmt.
Volledig scherm
Burgemeester Dimitri Van Laere neemt extra maatregelen omdat de hogere overheid volgens hem te veel talmt. © Kristof Pieters

Gemeente Kruibeke verbiedt alle evenementen met eten of drinken tot 10 januari: “We moeten doortastender optreden om virus tegen te houden”

KruibekeHet fuifverbod van provinciegouverneur Carina Van Cauter wordt in Kruibeke verlengd tot 10 januari. Ook alle andere evenementen waar eten of drinken wordt aangeboden, zijn verboden. Sportcompetities mogen nog wel doorgaan, maar zonder gebruik te maken van douches en kleedkamers. “Er zijn strengere maatregelen nodig om het virus onder controle te krijgen, maar de hogere overheid talmt om ze te nemen”, vindt burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA).

 1. Nieuwe fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht in de maak? “Het is nu alleszins hét moment om dit te onderzoeken”
  PREMIUM
  Beveren/Kruibeke/Zwijndrecht

  Nieuwe fusiege­meen­te Beveren-Kruibeke-Zwijn­drecht in de maak? “Het is nu alleszins hét moment om dit te onderzoe­ken”

  Zowel in Beveren, Kruibeke als Zwijndrecht wordt achter de schermen luidop nagedacht over een nieuwe fusie. Met 84.000 inwoners zou deze gemeente de grootste in het Waasland worden. Beveren en Kruibeke zijn alvast bereid om de gesprekken officieel op te starten. Zwijndrecht aarzelt nog, maar beseft dat Antwerpen klaar staat om de gemeente op te slorpen.
 2. Heraanleg kruispunt Antwerpsesteenweg kan niet starten door arrest Raad van State, dit weekend wel opening nieuwe afrit E17 en verbindingsweg
  Zwijndrecht

  Heraanleg kruispunt Antwerpse­steen­weg kan niet starten door arrest Raad van State, dit weekend wel opening nieuwe afrit E17 en verbin­dings­weg

  De heraanleg van het kruispunt van de Hoefijzersingel en de Antwerpsesteenweg zal dan toch niet starten op maandag 17 januari. Dat is een gevolg van het arrest van de Raad van State dat alle grondwerken verbiedt. Dit weekend wordt wel de verbindingsweg geopend waarbij men vlot van de snelweg naar de nieuwe P+R Zwijndrecht kan rijden.