Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Gedaan met vallen over kasseien: comfortstroken op Koningin Astridplein.

BazelDe technische dienst is gestart met de aanleg van comfortstroken op het Koningin Astridplein in Bazel. Dit moet de omgeving voetgangersvriendelijker maken. Tegelijk wordt ook een deel van het plein onthard.

  1. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
    PREMIUM

    Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

    “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
    Gent