Nancy De Maeyer bij de herdenkingsplaats voor haar zoon Ennio. Hij kwam drie jaar geleden om het leven toen hij op de afrit van de E17 naar de snelwegparking tegen een foutgeparkeerde truck botste.
Volledig scherm
PREMIUM
Nancy De Maeyer bij de herdenkingsplaats voor haar zoon Ennio. Hij kwam drie jaar geleden om het leven toen hij op de afrit van de E17 naar de snelwegparking tegen een foutgeparkeerde truck botste. © Kristof Pieters

Ennio (25) drie jaar na overlijden deels vrijgepleit van schuld: “Het gemis blijft, maar nu kunnen we eindelijk wat rust vinden”

KruibekeOp de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke is zaterdag een kleine herdenking gehouden voor Ennio Van Bogaert. De jongeman kwam precies drie jaar geleden om het leven toen hij in het duister tegen een foutgeparkeerde vrachtwagen botste. De zaak werd aanvankelijk geseponeerd, maar mama Nancy De Maeyer kon zich hierin niet berustten en spande zelf een rechtszaak aan. Met succes, want recent oordeelde de rechtbank dat de trucker toch voor de helft verantwoordelijk is voor het ongeval.

 1. Oud-burgemeester Antoine Denert wil monument voor alle verkeersslachtoffers: “Niet alleen de coronadoden herdenken”
  Kruibeke

  Oud-burgemees­ter Antoine Denert wil monument voor alle verkeers­slacht­of­fers: “Niet alleen de coronado­den herdenken”

  Op de snelwegparking van de E17 in Kruibeke heeft oud-burgemeester Antoine Denert zondag een herdenking gehouden op de plaats waar precies twee jaar geleden de 25-jarige Ennio Van Bogaert om het leven kwam. Denert wil een monument plaatsen voor alle verkeersslachtoffers die er nog bijna wekelijks vallen op de snelweg, maar wacht op goedkeuring van het Agentschap Wegen en Verkeer.
 2. Van een kerk tot een Cultureel Centrum: Op deze 7 blokplekjes in Waasland en Dendermonde ga jij een succesvolle examenperiode tegemoet
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van een kerk tot een Cultureel Centrum: Op deze 7 blokplek­jes in Waasland en Dendermon­de ga jij een succesvol­le examenperi­o­de tegemoet

  Zit jij al volop in de blokperiode en kan je je thuis niet goed concentreren? Studeer je liever terwijl je omringd bent door andere studenten? Dan is een gemeenschappelijk blokplek exact wat je zoekt. Van de Sint-Petruskerk in Bazel tot het Cultureel Centrum in Lokeren: Op deze 7 blokplekjes in Waasland en Dendermonde ga jij een succesvolle examenperiode tegemoet.
 1. Familie en vrienden houden wake voor Ennio, die in het duister zware klap tegen foutgeparkeerde truck maakte: “Jaar na zijn dood is er hier nog niet veel veranderd”

  Familie en vrienden houden wake voor Ennio, die in het duister zware klap tegen foutgepar­keer­de truck maakte: “Jaar na zijn dood is er hier nog niet veel veranderd”

  Op de parking langs de E17 in Kruibeke is vrijdagavond een stille wake gehouden voor Ennio Van Bogaert. De jongeman liet precies één jaar geleden het leven toen hij in het duister tegen een foutgeparkeerde vrachtwagen botste. “Jammer genoeg is er intussen nog niet veel veranderd”, zegt mama Nancy De Maeyer. “Er zijn opnieuw defecte verlichtingspunten en de plastic paaltjes op de pechstrook worden nog steeds omvergereden.”
 2. “Ennio (25) werd verrast door muur van vrachtwagens”: emotionele wake voor jongen die verongelukte tegen foutgeparkeerde truck

  “Ennio (25) werd verrast door muur van vrachtwa­gens”: emotionele wake voor jongen die verongeluk­te tegen foutgepar­keer­de truck

  Op de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke hebben zo’n 150-tal familieleden en vrienden van Ennio Van Bogaert (25) zaterdag een stille wake gehouden. De jongeman overleed nadat hij met zijn wagen tegen een fout geparkeerde vrachtwagen was aangereden. Op de plaats van het ongeluk werden zijn foto opgehangen en bloemen neergelegd. Het gemeentebestuur belooft de capaciteitsproblemen van de parking aan te kaarten bij de hogere overheid.