Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Cultuurraad deelt Kruibeekse cultuurprijzen uit

KruibekeNaar jaarlijkse traditie zijn in Kruibeke de cultuurprijzen uitgereikt. Met dit initiatief wil de cultuurraad het brede culturele leven in de bloemetjes zetten en stimuleren. Er werden drie prijzen uitgedeeld: één voor een vereniging die in de loop van het jaar een uitzonderlijk evenement of project realiseerde, één voor een cultureel verdienstelijk persoon en één voor aanstormend talent.

 1. Knip in Pareinlaan blijft behouden ondanks 600 handtekeningen: “In het begin is er altijd weerstand tegen zulke ingrepen”
  PREMIUM
  Beveren

  Knip in Pareinlaan blijft behouden ondanks 600 handteke­nin­gen: “In het begin is er altijd weerstand tegen zulke ingrepen”

  Het Bevers gemeentebestuur gaat de knip in de Pareinlaan niet ongedaan maken. Er werden meer dan 600 handtekeningen verzameld via een online petitie. Volgens initiatiefnemer Matthias Goossens worden de problemen gewoon verplaatst en dat vinden ook oppositiepartijen Vooruit en Vlaams Belang. Schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) vraagt geduld om aan de situatie te wennen.
 2. Racetalent Amaury Cordeel veroordeeld tot zes maanden rijverbod na zware snelheidsovertreding
  Temse

  Racetalent Amaury Cordeel veroor­deeld tot zes maanden rijverbod na zware snelheids­over­tre­ding

  Beloftevol racer Amaury Cordeel is in de politierechtbank van Dendermonde veroordeeld tot een rijverbod van zes maanden. Hij kreeg deze straf na een zware snelheidsovertreding in de Hogenakkerstraat in Temse. De feiten werden toen ook gefilmd, maar Cordeel en zijn advocaat blijven ontkennen dat hij reed en de feiten filmde. Voor zijn carrière heeft deze veroordeling waarschijnlijk geen gevolgen.
 3. Stuur eens een wenskaartje naar een onbekende! “Elke inwoner een hartverwarmende wens bezorgen. Hoe mooi zou dat zijn?”
  Beveren/Sint-Niklaas/Zwijndrecht

  Stuur eens een wenskaart­je naar een onbekende! “Elke inwoner een hartverwar­men­de wens bezorgen. Hoe mooi zou dat zijn?”

  Elk jaar sturen we wenskaarten naar familie, vrienden en collega’s, maar waarom zouden we dat niet eens doen naar mensen die we niet kennen? Dat is de inzet van een opvallende eindejaarsactie van Zorgpunt Waasland. Verspreid over een zestigtal locaties in Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht worden er brievenbussen geplaatst waar iedereen een kaartje in kan stoppen.