Chris Denert overhandigde het eerste exemplaar van haar debuutroman aan burgemeester Dimitri Van Laere.
Volledig scherm
Chris Denert overhandigde het eerste exemplaar van haar debuutroman aan burgemeester Dimitri Van Laere. © Kristof Pieters

Chris Denert (67) debuteert als auteur met manuscript dat twintig jaar lang in de schuif bleef liggen: “Ik wilde alleen de demonen uit mijn hoofd verjagen”

Kruibeke‘Is dat geen zonde?’ Het is niet alleen de titel van de debuutroman van Chris Denert maar het was ook een vaststelling toen ze vorig jaar het manuscript na bijna twintig jaar vanonder het stof haalde. Ze stuurde het naar een uitgeverij, die het meteen publiceerde. Op haar 67ste is ze nu begonnen aan een carrière als schrijfster en al volop bezig aan een nieuw boek.

 1. DP World neemt nieuwe onbemande stapelkranen in gebruik: “Eén miljoen extra containers per jaar door ze hoger en dichter bij elkaar te stapelen”
  PREMIUM
  Doel

  DP World neemt nieuwe onbemande stapelkra­nen in gebruik: “Eén miljoen extra containers per jaar door ze hoger en dichter bij elkaar te stapelen”

  In afwachting van een nieuwe containerdok in Doel gaat DP World de capaciteit van zijn bestaande terminal aan het Deurganckdok gevoelig uitbreiden. Dankzij nieuwe automatische stapelkranen kunnen containers hoger en dichter bij elkaar geplaatst worden. “Hierdoor gaan we jaarlijks één miljoen containers extra kunnen behandelen”, zegt CEO Dirk Van den Bosch.
 2. Oppositie heeft plots meerderheid in handen... en wil niet dat burgemeesterssjerp naar CD&V gaat
  Kruibeke

  Oppositie heeft plots meerder­heid in handen... en wil niet dat burgemees­ters­sjerp naar CD&V gaat

  De Kruibeekse meerderheid is een minderheid geworden. Onafhankelijk raadslid Catherine Hermans verliet de gemeenteraad samen met oppositiepartijen D.E.N.E.R.T en SamenVoorKruibeke, waardoor het in zetelverdeling nu dertien tegen twaalf staat. Alles draait rond de nakende burgemeesterswissel, waarbij de sjerp naar CD&V zou gaan. Maar zoals het er nu naar uitziet, is een complete machtswissel en een nieuw bestuur niet uitgesloten.