Wout van Aert kon door ziekte niet aanwezig zijn op de uitreiking van de Kristallen Fiets.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert kon door ziekte niet aanwezig zijn op de uitreiking van de Kristallen Fiets. © Photo News

Verkouden Wout van Aert, van een tweede Kristallen Fiets naar een nieuw boerenjaar? “Luik? Ooit heel graag. Al kom ik daar wel Pogacar tegen”

Kristallen FietsZiek. Verkouden. ‘In tempore non suspecto’ bijt je dat even door. In volle coronacrisis betekent het onvermijdelijk: thuisblijven en elk risico vermijden. Het maakte Wout van Aert niet minder trots op zijn tweede Kristallen Fiets. “In een grote wielernatie als België is dit heel bijzonder”, klonk het meer door neus dan door mond via de live-verbinding met Herentals. Snel herstellen nu maar van die Kristallen Snotvalling. En toch ook al eens vooruitblikken naar de toekomst. “Ik wil een Monument winnen in de lente.”

2 reacties

 • Jacques Hillaert

  6 maanden geleden
  Respect en dikke proficiat aan Wout, maar tonnen respect voor de snelle comback van Evenepoel, maar jullie schrijven liever iets negatiefs over deze super coureur he
 • Hilde Weymeersch

  6 maanden geleden
  Wereldnieuws. Wie is niet verkouden in deze periode. Uitzieken zeker. Zoals iedereen.
 1. Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert oververdiend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevonden”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets

  Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert overver­diend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevon­den”

  Het was geen grote verrassing, maar Wout van Aert (27) heeft vanavond voor de tweede keer op rij de Kristallen Fiets gewonnen. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck vindt die bekroning oververdiend en strooit dan ook met lof naar de Belgische kampioen. Vooral de manier waarop Van Aert koerst, spreekt volgens hem tot de verbeelding.
 2. Broers Roodhooft branden van ambitie: “Ik denk dat wij ook voor de groene trui moeten gaan”
  Play
  Kristallen Fiets
  2

  Broers Roodhooft branden van ambitie: “Ik denk dat wij ook voor de groene trui moeten gaan”

  De broers Christoph en Philip Roodhooft hadden er hun vertrek naar Spanje een dag voor uitgesteld. Winnaar worden van de Kristallen Fiets, als beste ploegleider van het voorbije jaar, dat wilden ze niet missen. Met twee dan nog. Ze rijden een opvallend parcours. En ze hebben grote ambities. “Als we Van Aert horen zeggen dat hij gaat voor de groene trui, denken wij: ‘We zullen dat nog wel even zien’.”