Tim Declercq wint de Kristallen Zweetdruppel voor de derde keer.
Volledig scherm
Tim Declercq wint de Kristallen Zweetdruppel voor de derde keer. © Jelle Vermeersch

Tim Declercq wordt mederecordhouder en vervolledigt hattrick met derde Kristallen Zweetdruppel

Kristallen FietsDe Kristallen Zweetdruppel is voor het derde jaar op rij weggelegd voor Tim Declercq. De 31-jarige West-Vlaming won de publieksstemming op HLN.be voor Dries Devenyns en Jonas Rickaert. El Tractor kreeg de prijs uit handen van kopman en boezemvriend Yves Lampaert. Die laatste kwam het kleinood afleveren aan het ouderlijke huis van Declercq met... de tractor. 

3 reacties

 • Ronny Popelier

  1 jaar geleden
  Over verdiend rijd de ziel uit zijn lijf voor Deceuninck Quick Step ploeg. Wolfpack weet wat ze hebben en te danken aan de sterke onvermoeibare Tim. Proficiat Tim, nu vier op een rijtje.
 • Luc De Backer

  1 jaar geleden
  Super verdiend proficiat tim
 • betty thielens

  1 jaar geleden
  Die verdiend dat proficiat
 1. Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploegleiders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets
  5

  Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploeglei­ders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”

  “Wat we doen, willen we nog beter doen”, zegt Philip Roodhooft (46). En het is al heel wat, wat Philip en zijn broer Christoph (47) in 2021 goed hebben gedaan. 33 overwinningen, de gele trui in de Tour, overwinningen in de Strade Bianche, de Giro en de Vuelta daar bovenop. Ruim tien jaar geleden bestierden de broers nog een bescheiden crossploegje. In 2023 willen ze de stap zetten naar de WorldTour. Pikken ze in tussentijd meteen ook de titel van ‘Ploegleiders van het Jaar’ op de Kristallen Fiets?