Thibau Nys met zijn trofee.
Volledig scherm
Thibau Nys met zijn trofee. © Jelle Vermeersch

Thibau Nys met ruime voorsprong verkozen tot Jongere van het Jaar: “Dit betekent wel iets. ‘t Is niet zomaar een trofee, hé”

Kristallen FietsThibau Nys (18) is verkozen tot Jongere van het jaar van 2020. De veldrijder werkte in zijn laatste juniorenseizoen in het veld af aan een Van der Poeliaans percentage: 84,6 procent. 

9 reacties

 • Freddy van Puymbrouck

  1 maand geleden
  Hij is absoluut de beste bij de juniores en dus is dit terecht. Hem die zware wedstrijden laten rijden bij de profs vind ik minder goed want hij wordt compleet zoek gereden en dat kan nooit goed zijn voor de motivatie. Je moet altijd voorzichtig zijn met grote uitspraken te doen want hij moet nog alles bewijzen.
 • JOHAN VANBEKBERGEN

  1 maand geleden
  Dit zou nooit mogen uitgereikt worden aan hem. Vele jongeren hebben ingevolge de corona niet kunnen tonen wat ze waard waren.
 • leen hanssens

  1 maand geleden
  Wie je vader is, zal er ook wel iets aandoen zeker!!!
 • Jozef De Bruyn

  1 maand geleden
  In sommige landen dragen ze hun sporters op handen maar in ons landje proberen ze hen af te breken en dan nog van iemand die nog geen fiets of andere sport gedaan heeft de sukkels , proficiat thibau
 • joren cauberghs

  1 maand geleden
  Nog paar jaar en hij haalt niveau van Tom Pidcock. Geef hem aub wat tijd .
 1. Van Aert: “Als ik naar Tokio mag, ga ik niet zeggen van ‘yes, ik heb de droom van Campenaerts kapotgemaakt’”
  Play
  Kristallen Fiets

  Van Aert: “Als ik naar Tokio mag, ga ik niet zeggen van ‘yes, ik heb de droom van Campe­naerts kapotge­maakt’”

  Naast Philippe Gilbert en Remco Evenepoel behoren ook Wout van Aert, tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France, en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts tot de favorieten om woensdag de Kristallen Fiets te winnen. Opmerkelijk: de twee zijn ook rivalen voor het tweede en resterende olympisch tijdritticket, naast Evenepoel die al zeker is. Wij brachten de twee samen en legden hen het vraagstuk voor. Campenaerts: “Als ik het niet word, ben ik er tenminste zeker van dat de renner die in mijn plaats gaat, kans maakt op een medaille." Van Aert: “Als ik het word, zal ik niet zoiets hebben van ‘yes, ik heb de droom van Victor kapotgemaakt. Dat zou een rare doelstelling zijn. Neen, de Spelen zijn voor elke sporter iets uniek. Dat geldt ook voor mij.”
 1. Kompany: "Puntenbalans enorm langs verkeerde kant"
  Play
  Anderlecht

  Kompany: "Puntenba­lans enorm langs verkeerde kant"

 2. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari