Primoz Roglic nam de trofee van de zieke Wout van Aert in ontvangst.
Volledig scherm
PREMIUM
Primoz Roglic nam de trofee van de zieke Wout van Aert in ontvangst. © Photo News

Roglic vloog over uit Monaco om zijn “idool” Van Aert de trofee te overhandigen, maar die bleef ziek thuis: “Neem hem dan maar zelf mee”

Kristallen FietsHet was bedoeld als extra verrassing voor de winnaar. Ploegmaat Primoz Roglic (32) die uit de coulissen zou opduiken om Wout van Aert (27) zijn Kristallen Fiets te overhandigen. Het liep een beetje anders dan gepland. “Wout heeft nu twee keer gewonnen, ik vind dat er een derde mag volgen.”

4 reacties

 • CHRISTEL BORGERS

  2 maanden geleden
  En dan de bevolking maar verbieden om te vliegen
 • rik casteleyn

  2 maanden geleden
  Decroo zonder mondmasker op podium . Weer typisch een voorbeeldfunctie nadat hij in quarantaine geseten heeft . Is er altijd bij als de champagne gratis is . Zou beter horeca en evenementen afschaffen .
 • Werner Humblé

  2 maanden geleden
  Primis ik hoop dat je ooit de ronde mag winnen met Wout aan u zijde , dat meen ik oprecht
 • jos dedecker

  2 maanden geleden
  Mooie actie van Roglic. Jammer dat Wout net als op het WK weer nalaat om tijdig zijn ploeggenoten te informeren dat hij niet in orde is.
 1. Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert oververdiend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevonden”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets

  Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert overver­diend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevon­den”

  Het was geen grote verrassing, maar Wout van Aert (27) heeft vanavond voor de tweede keer op rij de Kristallen Fiets gewonnen. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck vindt die bekroning oververdiend en strooit dan ook met lof naar de Belgische kampioen. Vooral de manier waarop Van Aert koerst, spreekt volgens hem tot de verbeelding.
 2. Allan Peiper doorbreekt hegemonie van Patrick Lefevere en is Ploegleider van het Jaar: “Een hele eer om deze erkenning te krijgen in België”
  Play
  Kristallen Fiets

  Allan Peiper doorbreekt hegemonie van Patrick Lefevere en is Ploeglei­der van het Jaar: “Een hele eer om deze erkenning te krijgen in België”

  Allan Peiper (60) is verkozen tot de Ploegleider van het Jaar. De voorbije drie jaar ging de trofee telkens naar Patrick Lefevere, de CEO van Deceuninck-Quick.Step, maar die moet de zege nu dus laten aan de sympathieke strateeg van UAE Team Emirates. De voorbije dagen werd Thibau Nys met ruime voorsprong verkozen tot ‘Jongere van het Jaar’ en ging Tim Declercq als superhelper met de Kristallen Zweetdruppel aan de haal.
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.