Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Evenepoel in zijn overwinteringsoord Calpe: “Eén prijs kiezen voor 2020? Olympisch goud. In béide disciplines”

Kristallen Fiets“Mojito, por favor”, bestelt hij zich 29 hoog in de skybar van het Suitopia in Calpe. “Voor een goed begrip, beste mensen: sin alcohol!” Zedig ‘zonder’ beklinkt Remco Evenepoel (19) zijn indrukwekkend profdebuut. Doe hem maar het delirium tremens van een Kristallen Fiets. “Dat zou superzot zijn.”

6 reacties

 • eric maier

  2 jaar geleden
  Mooi dat hij die ambitie koestert. Mogelijk nu toch een stuk te hoog gegrepen ivm de wegrit, maar zulke ambitie maakt gemotiveerder. Iets wat we bij veel van onze Belgische crossers hard missen.
 • BART ROTTY

  2 jaar geleden
  Die jongen rijdt 2 jaar met een fiets en behoort plotsklaps tot de wereldtop van het professioneel wielrennen. Dat kan maar een ding willen zeggen en dat is dat "de rest" er absoluut niets van bakt !
 • FREDDY BONNEWIJN

  2 jaar geleden
  Doe gewoon je uiterste best en alles is dan mogelijk. Je hebt het talent en de instelling om het te maken. Ik wens je een prachtige carrière.
 • Bart Vermeulen

  2 jaar geleden
  Super klasbak!!! Veeel succes Remco wij zien er echt naar uit je zeeer veel te zien winnen.......
 • Davy Davids

  2 jaar geleden
  Mij doe je niet dromen...Te gemaakt allemaal... VDB was tenminste puur in zijn uitspraken... SUCCES verder
 1. Van Aert: “Als ik naar Tokio mag, ga ik niet zeggen van ‘yes, ik heb de droom van Campenaerts kapotgemaakt’”
  Play
  Kristallen Fiets

  Van Aert: “Als ik naar Tokio mag, ga ik niet zeggen van ‘yes, ik heb de droom van Campe­naerts kapotge­maakt’”

  Naast Philippe Gilbert en Remco Evenepoel behoren ook Wout van Aert, tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France, en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts tot de favorieten om woensdag de Kristallen Fiets te winnen. Opmerkelijk: de twee zijn ook rivalen voor het tweede en resterende olympisch tijdritticket, naast Evenepoel die al zeker is. Wij brachten de twee samen en legden hen het vraagstuk voor. Campenaerts: “Als ik het niet word, ben ik er tenminste zeker van dat de renner die in mijn plaats gaat, kans maakt op een medaille." Van Aert: “Als ik het word, zal ik niet zoiets hebben van ‘yes, ik heb de droom van Victor kapotgemaakt. Dat zou een rare doelstelling zijn. Neen, de Spelen zijn voor elke sporter iets uniek. Dat geldt ook voor mij.”