Dirk De Wolf en Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Wolf en Wout van Aert. © Photo News

Dirk De Wolf & Wout van Aert, de eerste en voorlopig laatste laureaat van de Kristallen Fiets: “Sorry Dirk, anoniem meekoersen: ik kan het niet”

Kristallen Fiets33 levensjaren en 28 Kristallen Fietsen scheiden hen. Maar als het over koers gaat, vinden eeuwige en bloeiende jeugd elkaar vlot. Dirk De Wolf (60) ‘meets’ Wout van Aert (27): relaas van een leuk, openhartig en bij wijlen zeer geanimeerd gesprek tussen de eerste en voorlopig laatste laureaat van onze prestigieuze wielertrofee de Kristallen Fiets. Van Aert: “Dat ik na het WK minder was, daar ga ik niet mee akkoord, Dirk... Roubaix was heel goed.”

6 reacties

 • Eddy DeGoei

  1 jaar geleden
  Beste renner die we in decennia hebben gehad. Niveau Roger De Vlaeminck. Absolute top dus. En kenner Dirk De Wolf heeft wellicht gelijk over het wk veldrijden, eens een jaartje overslaan kan geen kwaad, zeker als je top wil zijn voor de klassiekers.
 • Geert Vermuyten

  1 jaar geleden
  Dirk de Wolf is een prachtig mens en Wout lijkt daarin z’n zoon. Mooi en puur.
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Toch een plezier om bij een koers Wout aan de start te zien verschijnen
 • Dirk Marcelis

  1 jaar geleden
  Prachtige renner....go Wout
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Dirk de Wolf en Eddie Plancaert,twee mensen die vol overgave kunnen praten over de koers,en nooit iemand kwetsen.hoop nog lang van hun commentaren te kunnen genieten .
 1. EXCLUSIEVE DOCU. Kristallen Fiets-winnaar Van Aert: “Ik koester de momenten dat ik Georges na de koers kan vastpakken... Dat is gewoon hoe ik ben”
  PREMIUM
  Exclusieve docu

  EXCLUSIEVE DOCU. Kristallen Fiets-win­naar Van Aert: “Ik koester de momenten dat ik Georges na de koers kan vastpakken... Dat is gewoon hoe ik ben”

  Drie ritten in de Tour, zilver op de olympische wegrit en het WK tijdrijden, maar bovenal: het opperste gezinsgeluk. Hij kon het zelfs delen op het ultieme Tourpodium, op de Champs-Élysées met de Arc de Triomphe op de achtergrond. In de VTM-documentaire ‘Wout' blikt Wout van Aert (27) terug op een straffe tweede helft van zijn wielerjaar en geeft hij een unieke kijk in zijn privéleven. “Ik koester de momenten waarop ik mijn zoon na de koers kan vastpakken en mijn naasten kan begroeten... Dat is gewoon hoe ik ben.” WVA blikt ook al vooruit naar volgend jaar. “Ik zit niet in een positie waarin ik moet klagen, maar ik heb wel een duidelijk doel voor volgend jaar dat ik in 2021 gemist heb.”