Merijn Casteleyn, Tim Declercq en Tom Boonen.
Volledig scherm
Merijn Casteleyn, Tim Declercq en Tom Boonen. © Joel Hoylaerts / Photonews

Dankzij u wint meesterknecht Tim Declercq zijn eerste Kristallen Zweetdruppel

Kristallen FietsTim Declercq heeft voor het eerst de Kristallen Zweetdruppel gewonnen, de prijs voor de beste helper van het peloton. De surfers van HLN.be stemden massaal op Declercq, die met maar liefst 44% van de stemmen aan de haal ging. Het werkpaard van Quick.Step Floors ontving de trofee van ploegmaat (én drievoudig Kristallen Zweetdruppel) Iljo Keisse.

0 reacties

 1. “Een wielrenner is altijd bereid te sterven”: Tom Boonen en Hugo Camps bespreken in onze podcast ‘In het Wiel’ boeiend wielerjaar
  Play
  Kristallen Fiets

  “Een wielrenner is altijd bereid te sterven”: Tom Boonen en Hugo Camps bespreken in onze podcast ‘In het Wiel’ boeiend wielerjaar

  Volgende week wordt de Kristallen Fiets 2020 uitgereikt. Het ideale moment dus voor een speciale aflevering van onze podcast ‘In het Wiel’. Onze wielerman Stijn Vlaeminck ontvangt niet alleen HLN-analist Tom Boonen, maar ook HLN-columnist Hugo Camps. Het duo praat honderduit over het voorbije, bizarre maar wel intrigerende, wielerjaar: ze maken het jaarrapport van onze Belgische wielrenners, bespreken opvallende trends uit 2020, geven hun favorieten voor de prestigieuze Kristallen Fiets, en nog zoveel meer.
 2. Dit was de Kristallen Fiets: Evenepoel en Cant triomferen, ook Declercq, Lefevere en Van Wilder vallen in de prijzen
  Play
  Kristallen Fiets

  Dit was de Kristallen Fiets: Evenepoel en Cant triomferen, ook Declercq, Lefevere en Van Wilder vallen in de prijzen

  Vanavond vond de 28ste editie van de Kristallen Fiets plaats. Remco Evenepoel werd de jongste winnaar ooit van de wielertrofee, Sanne Cant sleepte voor het eerst de Kristallen Fiets voor vrouwen in de wacht. De Kristallen Zweetdruppel was voor Tim Declercq, Ilan van Wilder werd verkozen tot Belofte van het Jaar en Patrick Lefevere mocht zich voor de zevende keer Ploegleider van het Jaar noemen.
 1. Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectballen?"
  Play

  Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectbal­len?"

 2. Gezien? Struikelende Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik
  Play
  Anderlecht
  5

  Gezien? Struikelen­de Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik

  9:33