Christophe Roodhooft en Philippe Roodhooft.
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe Roodhooft en Philippe Roodhooft. © Photo News

Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploegleiders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”

Kristallen Fiets“Wat we doen, willen we nog beter doen”, zegt Philip Roodhooft (46). En het is al heel wat, wat Philip en zijn broer Christoph (47) in 2021 goed hebben gedaan. 33 overwinningen, de gele trui in de Tour, overwinningen in de Strade Bianche, de Giro en de Vuelta daar bovenop. Ruim tien jaar geleden bestierden de broers nog een bescheiden crossploegje. In 2023 willen ze de stap zetten naar de WorldTour. Pikken ze in tussentijd meteen ook de titel van ‘Ploegleiders van het Jaar’ op de Kristallen Fiets?

6 reacties

 • lode wijk

  4 maanden geleden
  Een ploeg waar de kopmannen elkaar de winst niet gunnen, is helaas heel zwak, met dan nog een kopman die heel het jaar zowel in de cross en zeker op de weg niks heeft betekend, en diezelfde kopman waarvan ik nog altijd beweer dat hij nooit de Tour zal uitrijden en tot nu toe gelijk kreeg, zit het niet te best met hun tactiek. Tegenwoordig wint de beste ploeg en niet de beste renner.
 • jan vangestel

  1 jaar geleden
  Zonder matje hebben ze niets
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Als ploegleiders van Van der Poel geven ze hun mening over het geschil Van Aert / Nuyens en beweren ze dat Nuyens gelijk heeft. Dus duidelijk schrik van Wout. Dit is een zaak waar andere ploegleiders zich niet moeten moeien.
 • James Williams

  1 jaar geleden
  Gelukkig is 1 van de 2 intelligent genoeg om de boel drijvende te houden. Als het van Christophke moet komen zal het niet lukken.
 • René Pijnacker

  1 jaar geleden
  Als continentale debuterende wielerploeg 2 etappes in de TDF winnen, alsmede meerdere dagen in de gele trui rijden is en blijft een unieke prestatie. Alle jaloerse reacties ten spijt. Volgend jaar zonder ambities voor de Olympische spelen, zal het anders zijn.
 1. EXCLUSIEVE DOCU. Kristallen Fiets-winnaar Van Aert: “Ik koester de momenten dat ik Georges na de koers kan vastpakken... Dat is gewoon hoe ik ben”
  PREMIUM
  Exclusieve docu

  EXCLUSIEVE DOCU. Kristallen Fiets-win­naar Van Aert: “Ik koester de momenten dat ik Georges na de koers kan vastpakken... Dat is gewoon hoe ik ben”

  Drie ritten in de Tour, zilver op de olympische wegrit en het WK tijdrijden, maar bovenal: het opperste gezinsgeluk. Hij kon het zelfs delen op het ultieme Tourpodium, op de Champs-Élysées met de Arc de Triomphe op de achtergrond. In de VTM-documentaire ‘Wout' blikt Wout van Aert (27) terug op een straffe tweede helft van zijn wielerjaar en geeft hij een unieke kijk in zijn privéleven. “Ik koester de momenten waarop ik mijn zoon na de koers kan vastpakken en mijn naasten kan begroeten... Dat is gewoon hoe ik ben.” WVA blikt ook al vooruit naar volgend jaar. “Ik zit niet in een positie waarin ik moet klagen, maar ik heb wel een duidelijk doel voor volgend jaar dat ik in 2021 gemist heb.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!