Christophe Roodhooft en Philippe Roodhooft.
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe Roodhooft en Philippe Roodhooft. © Photo News

Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploegleiders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”

Kristallen Fiets“Wat we doen, willen we nog beter doen”, zegt Philip Roodhooft (46). En het is al heel wat, wat Philip en zijn broer Christoph (47) in 2021 goed hebben gedaan. 33 overwinningen, de gele trui in de Tour, overwinningen in de Strade Bianche, de Giro en de Vuelta daar bovenop. Ruim tien jaar geleden bestierden de broers nog een bescheiden crossploegje. In 2023 willen ze de stap zetten naar de WorldTour. Pikken ze in tussentijd meteen ook de titel van ‘Ploegleiders van het Jaar’ op de Kristallen Fiets?

5 reacties

 • jan vangestel

  2 maanden geleden
  Zonder matje hebben ze niets
 • Dirk Van Den Bossche

  2 maanden geleden
  Als ploegleiders van Van der Poel geven ze hun mening over het geschil Van Aert / Nuyens en beweren ze dat Nuyens gelijk heeft. Dus duidelijk schrik van Wout. Dit is een zaak waar andere ploegleiders zich niet moeten moeien.
 • James Williams

  2 maanden geleden
  Gelukkig is 1 van de 2 intelligent genoeg om de boel drijvende te houden. Als het van Christophke moet komen zal het niet lukken.
 • René Pijnacker

  2 maanden geleden
  Als continentale debuterende wielerploeg 2 etappes in de TDF winnen, alsmede meerdere dagen in de gele trui rijden is en blijft een unieke prestatie. Alle jaloerse reacties ten spijt. Volgend jaar zonder ambities voor de Olympische spelen, zal het anders zijn.
 • Marc Fonteyn

  2 maanden geleden
  De tour duurt wel 3 weken. En een opgave in de gele trui na een week is een blamage voor de grootste koers van het jaar. Als het ern kwetsuur was is dit te begrijpen. En devalueert toch het succes van die week.
 1. EXCLUSIEVE DOCU. Kristallen Fiets-winnaar Van Aert: “Ik koester de momenten dat ik Georges na de koers kan vastpakken... Dat is gewoon hoe ik ben”
  PREMIUM
  Exclusieve docu

  EXCLUSIEVE DOCU. Kristallen Fiets-win­naar Van Aert: “Ik koester de momenten dat ik Georges na de koers kan vastpakken... Dat is gewoon hoe ik ben”

  Drie ritten in de Tour, zilver op de olympische wegrit en het WK tijdrijden, maar bovenal: het opperste gezinsgeluk. Hij kon het zelfs delen op het ultieme Tourpodium, op de Champs-Élysées met de Arc de Triomphe op de achtergrond. In de VTM-documentaire ‘Wout' blikt Wout van Aert (27) terug op een straffe tweede helft van zijn wielerjaar en geeft hij een unieke kijk in zijn privéleven. “Ik koester de momenten waarop ik mijn zoon na de koers kan vastpakken en mijn naasten kan begroeten... Dat is gewoon hoe ik ben.” WVA blikt ook al vooruit naar volgend jaar. “Ik zit niet in een positie waarin ik moet klagen, maar ik heb wel een duidelijk doel voor volgend jaar dat ik in 2021 gemist heb.”
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Broers Roodhooft branden van ambitie: “Ik denk dat wij ook voor de groene trui moeten gaan”
  Play
  Kristallen Fiets
  2

  Broers Roodhooft branden van ambitie: “Ik denk dat wij ook voor de groene trui moeten gaan”

  De broers Christoph en Philip Roodhooft hadden er hun vertrek naar Spanje een dag voor uitgesteld. Winnaar worden van de Kristallen Fiets, als beste ploegleider van het voorbije jaar, dat wilden ze niet missen. Met twee dan nog. Ze rijden een opvallend parcours. En ze hebben grote ambities. “Als we Van Aert horen zeggen dat hij gaat voor de groene trui, denken wij: ‘We zullen dat nog wel even zien’.”
 2. Onze analist Niels Albert moedigt de knaldrang aan in Thibau Nys, titelverdediger bij de jongeren: “Ga voor die grote wegklassiekers, man”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets

  Onze analist Niels Albert moedigt de knaldrang aan in Thibau Nys, titelverde­di­ger bij de jongeren: “Ga voor die grote wegklassie­kers, man”

  ‘Back-to-backs’ in de Kristallen Fiets-jongerentrofee? Ze zijn schaars. Er was de betreurde Bjorg Lambrecht. Sven Nys. En… DPG-analist Niels Albert (35), die het Nys jr., de genaamde Thibau (19), dit jaar van harte gunt. Albert ziet er een gouden toekomst in. “Hij heeft de capaciteiten om grote koersen te winnen.”