Allan Peiper in gesprek met onze chef wielrennen Marc Ghyselinck.
Volledig scherm
PREMIUM
Allan Peiper in gesprek met onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. © Jan De Meuleneir / Photo News

43 jaar geleden kwam Peiper met 300 dollar op zak naar België om coureur te worden, nu ‘Ploegleider van het Jaar’: “Het is de bekroning van mijn leven”

Kristallen FietsDat hij met Tadej Pogacar nog de Tour zou winnen, mooier kon Allan Peiper (60) het niet dromen. Zijn leven hangt aan een zijden draadje. Een leven dat wielrennen is, zegt hij. Altijd geweest. En alleen maar dat. Sinds hij 43 jaar geleden naar België kwam om coureur te worden, met 300 Australische dollar op zak. Acht jaar geleden werd hij Belg. En nu is hij de Belgische ploegleider van het jaar. “België is het wereldwielerland. Ik ben trots.”

2 reacties

 • marc tamar

  1 jaar geleden
  op alle vlakken een verfijnd  mens.
 • Jeff Schelfhout

  1 jaar geleden
  Schelfhout jeff Een fantastische bekroning voor een prachtige kerel. Proficiat Allan , op naar volgend jaar en nieuwe successen met je ploeg.
 1. Broers Roodhooft branden van ambitie: “Ik denk dat wij ook voor de groene trui moeten gaan”
  Play
  Kristallen Fiets
  2

  Broers Roodhooft branden van ambitie: “Ik denk dat wij ook voor de groene trui moeten gaan”

  De broers Christoph en Philip Roodhooft hadden er hun vertrek naar Spanje een dag voor uitgesteld. Winnaar worden van de Kristallen Fiets, als beste ploegleider van het voorbije jaar, dat wilden ze niet missen. Met twee dan nog. Ze rijden een opvallend parcours. En ze hebben grote ambities. “Als we Van Aert horen zeggen dat hij gaat voor de groene trui, denken wij: ‘We zullen dat nog wel even zien’.”