1. Broers Roodhooft branden van ambitie: “Ik denk dat wij ook voor de groene trui moeten gaan”
  Play
  Kristallen Fiets
  2

  Broers Roodhooft branden van ambitie: “Ik denk dat wij ook voor de groene trui moeten gaan”

  De broers Christoph en Philip Roodhooft hadden er hun vertrek naar Spanje een dag voor uitgesteld. Winnaar worden van de Kristallen Fiets, als beste ploegleider van het voorbije jaar, dat wilden ze niet missen. Met twee dan nog. Ze rijden een opvallend parcours. En ze hebben grote ambities. “Als we Van Aert horen zeggen dat hij gaat voor de groene trui, denken wij: ‘We zullen dat nog wel even zien’.”
 1. Thibau Nys tweede jaar op rij Beste Jongere en dat na verrassing van vriendin Anna: “Dit is al de tweede keer dat jullie mij dit lappen”
  Play
  Kristallen Fiets
  1

  Thibau Nys tweede jaar op rij Beste Jongere en dat na verrassing van vriendin Anna: “Dit is al de tweede keer dat jullie mij dit lappen”

  Net als vorig jaar is Thibau Nys (19) verkozen tot Jongere van het Jaar op de avond van de Kristallen Fiets. Of zoals uitreiker Michel Wuyts het toepasselijk zei: “Zijn voornaam wordt stilaan belangrijker dan zijn achternaam.” En dan was er nog vriendin Anna Eikendal die enkele dagen voor de show mee in het complot zat om haar wederhelft te verrassen...
 1. Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploegleiders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets
  5

  Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploeglei­ders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”

  “Wat we doen, willen we nog beter doen”, zegt Philip Roodhooft (46). En het is al heel wat, wat Philip en zijn broer Christoph (47) in 2021 goed hebben gedaan. 33 overwinningen, de gele trui in de Tour, overwinningen in de Strade Bianche, de Giro en de Vuelta daar bovenop. Ruim tien jaar geleden bestierden de broers nog een bescheiden crossploegje. In 2023 willen ze de stap zetten naar de WorldTour. Pikken ze in tussentijd meteen ook de titel van ‘Ploegleiders van het Jaar’ op de Kristallen Fiets?
 1. Allan Peiper doorbreekt hegemonie van Patrick Lefevere en is Ploegleider van het Jaar: “Een hele eer om deze erkenning te krijgen in België”
  Play
  Kristallen Fiets

  Allan Peiper doorbreekt hegemonie van Patrick Lefevere en is Ploeglei­der van het Jaar: “Een hele eer om deze erkenning te krijgen in België”

  Allan Peiper (60) is verkozen tot de Ploegleider van het Jaar. De voorbije drie jaar ging de trofee telkens naar Patrick Lefevere, de CEO van Deceuninck-Quick.Step, maar die moet de zege nu dus laten aan de sympathieke strateeg van UAE Team Emirates. De voorbije dagen werd Thibau Nys met ruime voorsprong verkozen tot ‘Jongere van het Jaar’ en ging Tim Declercq als superhelper met de Kristallen Zweetdruppel aan de haal.