1. Gouverneur vernietigt taalregister Kraainem: gemeente mag niet automatisch in Frans communiceren met inwoners
  Kraainem

  Gouverneur vernietigt taalregis­ter Kraainem: gemeente mag niet automa­tisch in Frans communice­ren met inwoners

  De faciliteitengemeente Kraainem mag geen taalregister aanleggen. Dat heeft gouverneur Jan Spooren beslist. Met dat taalregister wilde de gemeente het mogelijk maken dat Franstalige inwoners slechts één keer om de vier jaar moeten aangeven dat ze hun brieven in het Frans willen ontvangen, terwijl dat nu bij elke briefwisseling moet. “Kraainem mag niet tot een tweetalige Brusselse gemeente gedegradeerd worden”, klinkt het bij N-VA-afdelingsvoorzitter Vanfleteren.
 2. Protestactie tegen nieuwe tram Neder-over-Heembeek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”
  PREMIUM
  Neder-Over-Heembeek

  Protestac­tie tegen nieuwe tram Ne­der-over-Heem­beek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”

  Bewoners van Neder-over-Heembeek protesteerden zaterdag tegen een nieuwe tramlijn in hun buurt. Ze willen niet dat de nieuwe lijn door de smalle straatjes in de wijk rijdt. Dat zou te veel parkeerplaatsen kosten en slecht zijn voor ondernemers, zo vrezen de actievoerders. “Het is gekkenwerk om zo’n zwaar voertuig door straatjes met crèches en peutertuinen te laten rijden.”
 1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. RESTOTIP. Liefhebbers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo
  PREMIUM
  zaventem

  RESTOTIP. Liefheb­bers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo

  Goed nieuws voor vleesliefhebbers. Nieuwe zaak Manzo in Zaventem opende drie weken geleden de deuren en deelt de passie voor gerijpt vlees met haar klanten. Het is de tweede zaak voor Antonio Morreale van het gelijknamige Italiaanse restaurant in Sterrebeek en een eerste voor vennoot en gastheer Yassin Elya Koubi. Woon je in Zaventem of omstreken of ben je er in de buurt voor de luchthaven. Dan is deze zaak zeker het ommetje waard. Fan van gerijpt vlees in het bijzonder? Dan is dit de tip voor jou. Lees hier meer van onze restotips.
 1. Familie verongelukte twintigers willen agenten voor rechter: “Ze zijn gestorven voor een simpele verkeersinbreuk, dat kan toch niet?”
  PREMIUM
  Brussel

  Familie verongeluk­te twintigers willen agenten voor rechter: “Ze zijn gestorven voor een simpele verkeersin­breuk, dat kan toch niet?”

  De familie van een meisje dat 4 jaar geleden omkwam bij een politieachtervolging eist dat de betrokken agenten berecht worden. Het parket meent dat de agenten geen schuld treft en vraagt de buitenvervolgstelling. “Het parket beschermt de politie. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt”, sprak de vader van het slachtoffer. De raadkamer beslist begin augustus over de doorverwijzing.
 2. Duizenden twitterberichten, 15 liefdesbrieven en een bezoekje op het werk. Man stalkt ex-Studio Brusselpresentatrice: “Ze stuurt me boodschappen via haar muziekkeuze”
  Brussel

  Duizenden twitterbe­rich­ten, 15 liefdes­brie­ven en een bezoekje op het werk. Man stalkt ex-Studio Brusselpre­sen­ta­tri­ce: “Ze stuurt me boodschap­pen via haar muziekkeu­ze”

  Het Brusselse parket heeft een werkstraf van 100 uur gevorderd tegen een man die maandenlang een ex-presentatrice van radiozender Studio Brussel had gestalkt. Niet alleen verzond hij haar duizenden berichten via Twitter, hij schreef haar ook 15 ‘liefdesbrieven’ en probeerde haar op haar werk op te zoeken. “Via haar muziekkeuze stuurt ze me boodschappen”, klonk het tegen de politie.