Een illustratiebeeld van de wildwaterbaan
Volledig scherm
Een illustratiebeeld van de wildwaterbaan © Lago

Zwembad LAGO Weide heropent deuren: “Veilige omgeving voor een zorgeloze uitstap”

KortrijkEr zijn een pak versoepelingen vanaf woensdag 9 juni. Zo heropent ook het zwemparadijs LAGO Weide de deuren, na een sluiting van acht maanden. Tijd om de vijf glijbanen en de wildwaterbaan, goed voor 717 meter aan glijbaanplezier, eindelijk nog eens te ontdekken. LAGO stelt alles in regel met de coronamaatregelen. Zo hebben alle zones in het zwembad nu een CO2-meter.

 1. Tot 40 doden tijdens kerst in AZ Groeninge, nu geen enkele coronapatiënt meer: “Laat jullie vaccineren, het wérkt”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Tot 40 doden tijdens kerst in AZ Groeninge, nu geen enkele coronapa­tiënt meer: “Laat jullie vaccineren, het wérkt”

  De besmettingen stijgen fors, maar zónder extra opnames voorlopig. Meer nog: in AZ Groeninge in Kortrijk liggen geen coronapatiënten meer. Een wereld van verschil met de kerstperiode eind 2020, toen er in het ziekenhuis in tien dagen tot veertig coronadoden te betreuren waren. “Haal jullie prikjes, want de vaccins missen hun effect niet”, zegt Fabienne Van Meerhaeghe (50), die hoofdverpleegkundige was op de corona-afdeling.
 2. HELPENDE HANDEN. Ruiseledenaar Peter bakt gratis frietjes voor duizend slachtoffers van wateroverlast: “Velen konden voor het eerst in een week eens iets warms eten”
  Ruiselede / Tielt / Heule

  HELPENDE HANDEN. Ruiselede­naar Peter bakt gratis frietjes voor duizend slachtof­fers van waterover­last: “Velen konden voor het eerst in een week eens iets warms eten”

  Peter Mauws (43) van frituur Tivoli in Ruiselede heeft zijn hart laten spreken en deelde donderdagavond met twee vrienden gratis frietjes en frikandellen uit aan de inwoners van Pepinster en Verviers. Bijna tien dagen na de zware overlast ziet het gebied er nog steeds uit als een oorlogszone. “Veel inwoners hebben in een week tijd nauwelijks de kans gehad om iets warms te eten. Hun dankbaarheid was enorm. Dit vergeet ik nooit”, zegt Peter.