illustratiebeeld
Volledig scherm
illustratiebeeld © Photo News

Zuid-West-Vlaamse coronacijfers stijgen bijna 14 procent in twee dagen

Zuid-West-VlaanderenDe coronacijfers gaan in Zuid-West-Vlaanderen met een ruk omhoog. Net nu er veel bezorgdheid is over de Zuid-Afrikaanse en Britse variant. Er waren 562 positieve gevallen tijdens de week ven vrijdag 8 tot en met donderdag 14 januari. Dat is een stijging van 13,9 procent in vergelijking met het vorig weekoverzicht van amper twee dagen geleden. Waakzaamheid blijft dus zeker geboden.

 1. INTERVIEW. Topviroloog Peter Piot: "De Zuid-Afrikaanse variant baart me nog meer zorgen dan de Britse”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Topviro­loog Peter Piot: "De Zuid-Afrikaanse variant baart me nog meer zorgen dan de Britse”

  “Volhouden nu.” Peter Piot (71) - onze bekendste viroloog - heeft vanuit het geteisterde Londen niet veel woorden nodig om tot de kern te komen. “Als dit een boksmatch was, dan hebben we Covid-19 al in de verdediging gedrongen, maar met die mutanten heeft het virus ons nu op een flinke punch getrakteerd. De volgende maand goed doorkomen is cruciaal. We mogen nu onze dekking niet laten zakken of we riskeren een uppercut.”
 2. Zaterdag 78ste maal Kortrijk versus (Zulte)Waregem. Of hoe de buren mekaar cijfermatig op het veld in evenwicht houden
  VOETBAL 1A

  Zaterdag 78ste maal Kortrijk versus (Zulte)Waregem. Of hoe de buren mekaar cijferma­tig op het veld in evenwicht houden

  Zulte Waregemtrainer Francky Dury en zijn collega bij KV Kortrijk, Luka Elsner, zullen het u allebei zeggen: aan statistieken heb je niets als je elftal straks het veld oploopt. Statistieken zijn voer voor clubleiders, supporters en... journalisten. En toch is het interessant om weten: zaterdag staan de twee Zuid-West-Vlaamse eersteklassers voor de 78ste keer tegenover elkaar en ze houden mekaar wonderwel in evenwicht.
 1. UZ Gent slaat alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  UZ Gent slaat alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Man gooit gigantische alligator de lucht in
  Play

  Man gooit giganti­sche alligator de lucht in